Kolekcija nakita Elizabet Tejlor na svjetskoj turneji

Turneja će početi u septembru, a predmeti legendarne glumice moći će da se vide u Moskvi, Londonu, Dubaiju, Ženevi, Parizu, Hong Kongu i Los Anđelesu
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 15:20h

Kolekcija nakita, umjetničkih djela, dizajnerske odjeće i drugih predmeta koji su pripadali legendarnoj Elizabet Tejlor ići će na tromjesečnu turneju prije nego što bude ponuđena na prodaju u decembru, najavila je aukcijska kuća Kristis.

Turneja će početi u septembru, a predmeti legendarne glumice moći će da se vide u Moskvi, Londonu, Dubaiju, Ženevi, Parizu, Hong Kongu i Los Anđelesu. Posljednja lokacija na kojoj će predmeti biti izloženi je Njujork, gdje će Kristis organizovati muzejsku izložbu od 3. do 10. decembra. Pokojna glumica je, osim po svojih sedam brakova, bila poznata i po strašću za dijamantima.

2003. godine objavila je knjigu "Elizbet Tejlor: Moja ljubavna afera sa nakitom", a u njenoj kolekciji su neka od najvrijednijih "kamenčića". Jedan dio sredstava koja budu sakupljena od prodaje ulaznica za izložbe biće donirana Elizabet Tejlor AIDS fondaciji.

Bonus video: