Najbolja rukometašica svih vremena pomaže roditeljima u Tuzli

Majka Svetlane Kitić ima 78, a otac 84 godine i ona im pomaže jer su u izolaciji
4727 pregleda 1 komentar(a)
Svetlana Kitić, Foto: Insatagram/svetlanacecakitic
Svetlana Kitić, Foto: Insatagram/svetlanacecakitic

Za mnoge najbolja svjetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić već dva mjeseca u Tuzli pomaže svojim roditeljima Ivki i Dušku koji se zbog mjera zabrane kretanja za osobe starije od 65 godina u BiH nalaze u kućnoj izolaciji.

Srpska rukometašica je u februaru došla u posjetu majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija koronavirusa pa se nije mogla vratiti u Beograd. Kako se zatvorila granica između BiH i Srbije, Kitić je nenadano morala ostati u Tuzli.

"Tu sam kod roditelja, koji su stari i bolešljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoći, posebno u ovo vrijeme izolacije za starije osobe", kazala je za sarajevski portal Klix.ba legendarna rukometašica, koja je rođena u Tuzli prije 60 godina, gdje je i počela da igra rukomet.

U rodnom gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.

"Zasad smo tu gdje jesmo. Osim roditelja, imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelja s kojima, zbog pandemije koronavirusa, kontaktiram uglavnom telefonom."

Svetlana Kitić proglašena je najboljom igračicom u istoriji rukometnog sporta 2010. godine. To je objavljeno na službenim stranicama Svjetske rukometne federacije, poslije glasanja ljubitelja ovoga sporta iz čitavog svijeta. Ceca Kitić dobila je oko 85 odsto glasova.

Bonus video: