Predizborni spotovi: Živopisni snimak sa kravama i skok u more

U tekstu "Ovo su najdebilnije reklame u kampanji" Index, pored ostalog piše o reklamnoj kampanji Željka Keruma, bivšeg gradonačelnika Splita

5146 pregleda 0 komentar(a)
Jakoslav Rojnica prije skoka u more, Foto: Printscreen YouTube
Jakoslav Rojnica prije skoka u more, Foto: Printscreen YouTube

U nedjeju, 5. jula, u Hrvatskoj će biti održani parlamentarni izbori. kao u svakoj kampanji biračima je ponuđen veliki broj spotova i drugih reklamnih materijala od koji su neki ocijenjeni kao "najživopisniji".

U tekstu "Ovo su najdebilnije reklame u kampanji" Index, pored ostalog piše o reklamnoj kampanji Željka Keruma, bivšeg gradonačelnika Splita.

U jednom od spotova, piše Index, Kerum "stoji na rubu ceste: nosi majicu na kojoj piše 'Može li se poma sadit online', ima sunčane naočari, šešir i, dakako, dojmljiv krst oko vrata. Iza leđa mu je proplanak, na njemu stado krava. Vjetar cijelo vrijeme udara u mikrofon što Kerumu ne smeta da pošalje poruku narodu kako se treba baviti stočarstvom, ribarstvom i poljoprivredom. "Ovo je dokaz da hrvatski čovjek može opstat na svojoj hrvatskoj zemlji – Dalmatinac, Slavonac i svi ostali", besjedi bivši splitski gradonačelnik dok u kadru vidimo samo njega i krave, negdje kod Vrlike.

Telegraf izdvaja Jakoslava Rojnicu, kandidata Mosta koji se javnosti se predstavio spotom kakav, ocjenjuju, još nije viđen u hrvatskoj politici.

"Svaki element spota sam za sebe je senzacija. Moćna melodija smjesta najavljuje da gledatelja čeka drama kakva se rijetko viđa. Odabir lokacije i outfit jednako su dobro pogođeni: stariji muškarac u tamnom odijelu i bijelim cipelama stoji na stijeni isturenoj u more. Kamera kruži oko njega i iznad njega, dok sunce zalazi za udaljenu obalu. Nakon 15 sekundi rastuće napetosti, slijedi kulminacija: gospodin sa stijene visoke barem pet metara ničim izazvan skače ravno u more. Slike na tren nestaje, a kada se kadar vrati, vidi se samo bijela pjena na površini; čovjeku ni traga. Ipak, uskoro gospodin izranja, i leđnim stilom zapliva prema obali. Sljedeći kadar pomalo je antiklimaktičan: protagonist gleda u daljinu, pa se okrene prema kameri s dramatičnom objavom: 'S nama ćete isplivati iz svih problema'", piše Telegraf.

Brzim guglanjem može se ustanoviti da je gospodin Rojnica do sada bio poznat kao politički zatvorenik iz vremena Jugoslavije. O nemilim iskustvima na Golom otoku napisao je i autobiografsku knjigu, koju je nazvao Ja sam 6387.

Prije nego što slična zabava stigne i u naše krajeve, pogledajte i spot kojim je Srpska napredna stranka uoči nedavno održanih izbora u Srbiji motivisala glasače da izađu na izbore: ima svega, od vremeplova do dinosaurusa.

Bonus video: