Amal i Džordž Kluni: Pomoć za Bejrut, Amal je rođena u tom gradu

Amal je rođena upravo u Bejrutu, ali je s porodicom pobjegla u Englesku tokom rata u Libanu kada je imala samo dvije godine

9450 pregleda 2 komentar(a)
Amal i Džordž Kluni, Foto: Instagram/about__clooneys
Amal i Džordž Kluni, Foto: Instagram/about__clooneys

Nakon katastrofalne eksplozije skladišta u Bejrutu u Libanu, život je izgubilo najmanje 135 ljudi, a više od 5000 ih je povrijeđeno.

Jedna od najpoznatijih Libanki u svijetu šoubiznisa svakako je Amal Kluni , advokatica za ljudska prava i supruga glumca Džordža Klunija.

Poznati par vrlo su potresla događaji u Bejrutu i zato su donirali tamošnjim humanitarnim organizacijama oko 100 hiljada dolara za pomoć stradalima.

"Oboje smo vrlo zabrinuti za građane Bejruta zbog razaranja koje su doživjeli u posljednjih nekoliko dana. Pronašli smo tri dobrotvorne organizacije koje pružaju pomoć na terenu: libanski Crveni krst, Impact Lebanon i Baytna Baytak. Doniraćemo im 100 hiljada dolara i nadamo se da će i drugi pomoći kako god mogu", piše u zvaničnoj izjavi Clooneyjevih.

Inače, Amal je rođena upravo u Bejrutu, ali je s porodicom pobjegla u Englesku tokom rata u Libanu kada je imala samo dvije godine. Supružnicima, koji su u braku dobili blizance Aleksandra i Elu, pomaganje za opšte dobro nije strano.

U aprilu su donirali više od milion dolara za pomoć oboljelima od koronavirusa i tako dali značajan doprinos dobrotvornim organizacijama širom svijeta, uključujući i Libansku banku hrane.

Bonus video: