Ne postoje granice, predrasude i okovi

Večeras će u Domu starih u Risnu biti održana još jedna “Noć mode u Grabovcu”, a vremešni modeli nosiće kreacije Marine Banović i Ane Kovačević

3637 pregleda 49 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Bivša misica Crne Gore Nataša Milosavljević Šćepanović i ove godine će organizovati sad već tradicionalnu manifestaciju “Noć mode u Grabovcu”. Korisnici Doma starih u Risnu večeras će od 19 časova imati priliku da opet prošetaju pistom koja će biti smještena na otvorenom u sklopu dvorišta ove institucije.

Kreacije su specijalno za njih po želji i mjeri dizajnirale crnogorske kreatorke Marina Banović i Ana Kovačević, a svi ti modeli biće njihov poklon damama iz Doma.

“Ovo je mogu reći mali jubilej i jako sam ponosna na tu činjenicu, jer smo uspjeli održati se skoro dvije godine u vrijeme pandemije koronavirusa i usrećiti korisnike. Mnogo je lakše sada organizovati ovakve manifestacije jer smo već uigrani, pogotovo ove godine imam beskrajnu podršku svih iz Doma starih na čelu sa direktorom Srđanom Dragomanovićem sa kojim sam i započela ovaj događaj prije pet godina. Imali su razumijevanje za moj privatni život i obaveze i olakšali mi maksimalno sve. Zaista dugujem zahvalnost svim ljudima koji su podržali sve ovo što radim i dosta njih je sa nama od samog početka, ali se nadam i novim podrškama, da sami osjete potrebu i želju da budu dio istog”, kaže u razgovoru za Vijesti Milosavljević Šćepanović.

Ne krije da joj je drago što su korisnice zadovoljne modelima koje su za njih osmislile Banović i Kovačević.

“Malo je reći da su zadovoljne, jer kreatorke su kao i ranijih godina maksimalno shvatile svoju ulogu i dale sve od sebe da ispune sve njihove želje i zahtjeve. I ove godine sve kreacije će biti poklon kreatorki korisnicama. Divno je sarađivati sa takvim ljudima. Dobile su poziv za vrlo kratak rok da sve spreme i bez imalo dvoumljenja su prihvatile izazov, što nije lako s obzirom da znam koliko i energije i rada stoji iza jednog finalnog proizvoda, tj. kreacije”, napominje sagovornica Vijesti.

Do sada, pred revije obično bi Nataša vježbala sa korisnicama kako bi na pisti bile što sigurnije.

“Ove godine to su uradile divne zaposlene i slale mi videe sa proba. Žao mi je što nisam mogla biti sa njima, ali bez imalo straha znam da će biti savršeno sve bez ijedne greške”, tvrdi ona.

Ova manifestacija održava se jednom godišnje i stari korisnici je očekuju sa nestrpljenjem. Međutim, na manifestaciju “Noć mode u Grabovcu” odlično reaguju i oni koji tek dođu u Dom.

“Vjerovatno vođeni iskustvima svojih prijatelja koji su se već oprobali, svi oni imaju pozitivna očekivanja”, tvrdi Nataša, te dodaje da bez obzira na njihovo neiskustvo na pisti treme nema.

“Iako bude treme pred izlazak, kada stanu na binu ostaje samo osmijeh na licima i zadovoljstvo koje dugo traje”.

Jedna od najljepših Crnogorski smatra da su ovakve manifestacije veoma važne, te apeluje da se što više ljudi uključi ne samo u organizaciju ovog, već bi voljela da postoji više događaja namijenjenih penzionerima.

“Već je poznato i stalno se ponavljamo da godine su samo broj, ali zaista je tako. Život je dar i treba se ophoditi prema njemu nježno sa posebnim stavom. Sve što želite to i možete i ne postoje granice, predrasude i okovi zbog kojih ne bi trebalo nešto uraditi ako vas to čini srećnim. Kada ste mladi ne vidite šta vaši roditelji, bake, deke su spremni za vas da urade, a već kada odrastete ili još bolje vi postanete roditelj dovoljno je pet minuta da vratite sjećanja i ako ste nagrađeni time da su kraj vas, potrudite se da im se odužite kroz lijepe buduće zajedničke trenutke”, zaključuje Milosavljević Šćepanović.

Bonus video: