Život nije stao: Snimak medvjeda koji se budi iz zimskog sna

Snimak je na Twitteru ubrzo prikupio više od 100.000 pregleda i tako pružio ljudima tako prijeko potrebni odmor od informacija o koronavirusu
6360 pregleda 0 komentar(a)
Medo se budi iz zimskog sna, Foto: PrintScreen
Medo se budi iz zimskog sna, Foto: PrintScreen
Ažurirano: 27.03.2020. 18:34h

Trapavi grizli Boo, izašao je jednog dana iz svog zimskog skrovišta, otresao snijeg sa svojeg debelog krzna kaputa i još pospan pogledao okolo. Ovaj trenutak ovjekovječen je u videu, kao i reakcija madvjedu najbližih ljudi: rendžera skloništa za grizli medvjede u planinama Rocky u Kanadi, piše Guardian.

"Ti si tako lijep prizor", kaže Nicole Gangnon u videu koji je snimila svojim telefonom. Snimak je na Twitteru ubrzo prikupio više od 100.000 pregleda i tako pružio ljudima tako prijeko potrebni odmor od informacija o koronavirusu.

Gangnon je imala i dodatni razlog da bude tako vesela jer je prizor buđenja medvjeda i njegovog izlaska iz zimskog skrovišta pokušavala da snimi čak osam godina.

"Uvijek smo pokušavali da postavimo kamere i svaki put kad bi medo izašao iz svoje kućice, tehnika nas je izdala, tako da nikad nismo uspjeli da snimimo ovaj trenutak", kazala je Gangnon.

ako je rođen u divljini, Boo živi sam u skloništu za grizli medvjede, ograđenom prostoru od 20 hektara pored skijaškog resorta Kicking Horse, nedaleko gradića Goldena.

"Boo je donio mnogo radosti u svijet, sad kad su mnogi u izolaciji. Ljudima je bilo zaista drago da vide da život nije stao" rekla je Gangnon.

Bonus video: