Tuhel: Bilo bi neozbiljno da me sada neko pita da ostanem

„Što se mene tiče - ta priča je završena”, rekao je odlazeći trener Bajerna

4223 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tomas Tuhel ide iz Bajerna - to je poznato mjesecima unazad, ali su problemi kluba da pronađe njegovog nasljednika ponovo otvorili pitanje angažmana bivšeg prvaka Evrope sa Čelsijem.

Prvo je Bavarce odbio Ćabi Alonso, onda i Julijan Nagelsman, a posljednji u nizu koji se zahvalio na pozivu je Ralf Rangnik.

Negativni odgovori pomenute trojice su navodno natjerali čelnike Bajerna da još jednom razmisle da li Tuhel baš mora da ide, prenose njemački mediji.

Izgleda da mora...

„Od kada smo odlučili da se rastanemo na kraju sezone klub je počeo intenzivnu potragu za novim trenerom. Ustvari, vjerovatno je počeo i prije tog našeg razgovora”, rekao je Tuhel i dodao:

„Sada bi bilo pogrešno da neko kaže: „Nastavićemo s tobom” i što se mene tiče - ta priča je završena. Bilo bi neozbiljno da ponovo pričamo o tome”, kazao je Tuhel.

Mediji bliski Bajernu navode da je odnos između kluba i Tuhela definitivno narušen nakon što je počasni predsjednik Uli Henes prije desetak dana - u susret meču sa Realom u polufinalu Lige šampiona - otvoreno rekao da misli da trener nije izvukao maksimum iz tima koji vodi.

„To što je rekao Uli možda ni ne vrijedi da se komentariše, ali kada izjavi tako bitna osoba u klubu onda mora da skrene pažnju. Ono što je izgovorio ne odgovara istini i vrijeđa sve ono što radim kroz karijeru”, rekao je prije nekoliko dana Tuhel.

Novi trener Bajerna se sada traži među četvoricom - u igri su Đulen Lopetegi (nema klub), Rodžer Šmit (napušta Benfiku), te Erik ten Hag i Roberto de Zerbi koji su pod ugovorom sa Mančester junajtedom odnosno Brajtonom.

Bonus video: