Čelsi se petardom protiv Vest Hema izjednačio sa Mančester junajtedom

Strijelci za „plavce” bili su Kol Palmer, Konor Galager, Noni Madueke i dva puta Nikolas Džekson

4541 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ako je finiš sezone neka vrste testa za Maurisija Poketina onda možda i dobije šansu da na klupi Čelsija odradi ugovor do kraja, tačnije do ljeta naredne godine.

„Plavci” u posljednje vrijeme izgledaju kao tim koji u bliskoj budućnosti može da se vrati u gornji dio tabele Premijer lige, a kakve su mu mogućnosti na svojoj koži je osjetio Vest Hem. Prije njih Totenhem, nedavno i Everton...

U londonskom derbiju se pitao samo jedan tim - Čelsi je dao pet golova (5:0), mogao je makar još toliko, pa su „čekićari” čak i dobro prošli na „Stamford bridžu”. Nisu, ipak, mogli da izbjegnu najteži poraz u međusobnim mečevima.

Kol Palmer je u 15. minutu najavio pobjedu domaćina, odmah potom je Džerod Bouven mogao da izjednačio (uzdrmao je prečku), a u 30. je prednost udvostručio Konor Galager.

Do poluvremena se upisao i Noni Madueke, pa je bilo jasno da Čelsi ne može da propusti šansu da deklasira velikog rivala.

U nastavku je dva puta mrežu zatresao Nikolas Džekson, pa je Čelsi stigao do trijumfa kojim se uz utakmicu više izjednačio sa Mančester junajtedom na diobi sedme pozicije.

A sa plasmanom u Ligu šampiona se kocka Aston Vila koja je izgubila na gostovanju Brajtonu - presudio joj je Žoao Pedro u finišu, nakon što je zakucao loptu u mrežu pošto mu je Robin Olsen odbranio penal (1:0).

„Lavovi” na četvrtom mjestu imaju sedam bodova više od Totenhema, ali i dva meča više. Brajton je, s druge strane, slavio nakon skoro mjesec, još od 10. marta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: