Grof na korak od cilja u Nefčiju, još jedna utakmica do Evrope

Timu iz Bakuka nakon današnjeg trijumfa od 3:0 protiv Sabaila potrebna još jedna pobjeda u posljednjem kolu - u derbiju protiv Sabaha, za plasman u Evropu. Možda i remi bude dovoljan

6403 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nefči (X)
Foto: Nefči (X)

Nefči crnogorskog trenera Miodraga Božovića ostvario je važnu, možda i ključnu pobjedu - 3:0 u gostima protiv Sabaila, za korak bliže plasmanu na evropsku scenu.

Nefči je kolo prije kraja drugi u Azerbejdžanu, iza neprikosnovenog šampiona Karabaga, naših Marka Vešovića i Marka Jankovića, tima koji je toliko dominantan da odavnu igra ligu za sebe.

Nefči, međutim, još nije bukirao mjesto na evrosceni, potrebno je da sve to potvrdi u posljednjem kolu, na domaćem terenu, a rival je Sabah, koji ima samo bod manje.

Velika je gužva na vrhu, iza Karabaga, jer Božovićev Nefči ima 56 bodova, Zira i Sabah 55, Sumkvajt 54 i svi oni konkurišu za dva mjesta koja vode u kvalifikacije za Ligu konferencija.

I bodom protiv Sabaha Nefči bi bio barem četvrti - to je pozicija koja bi takođe donijela plasman u Evropu ako Karabag pobijedi Ziru u finalu Kupa, a veliki je favorit.

Golove u pobjedi protiv Sabaila postigli su Kolumbijac Moreno - sjajnim "makazicama" u 69. minutu, Ata Žaber iz Palestine, preciznim udarcem sa lijeve strane u bliži ugao u 77, te rezervista Karajev, Azerbejdžanac, u 82. minutu.

Božović je u januaru preuzeo Nefči, zajedno sa saradnicima Sašom Petrovićem i Dejanom Mrvaljevićem. Kolo prije kraja na korak je da odveze "naftaše" do cilja, ali potrebna je još jedna pobjeda, ili barem remi...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: