VIDEO Tuzi nisu spavale - prvi trofej se slavio do zore

Gradski trg u Tuzima, prepun navijača Dečića, dočekao prvake Crne Gore, skandiralo se treneru Pekoviću, igračima, klubu...

34369 pregleda 487 reakcija 55 komentar(a)
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Svijet nije spavao zbog najvećeg bokserskog okršaja vijeka u kojem je Ukrajinac Aleksandar Usik pobjedom nad Britancem Tajsonom Fjurijem postao apsolutni šampion.

No, u Tuzima je to malo koga zanimalo a isto nije bilo spavanja - njihov Dečić Admiralbet, za koji žive u tom gradiću osvojio je nekoliko sati prije početka duela u Rijadu, toliko očekivani prvi trofej - naslov fudbalskih prvaka Crne Gore, kolo prije kraja pobjedom u Nikšiću nad Sutjeskom od 1:0.

"Spektakularno je bilo, toliko dugo čekamo i Tuzi su bile prepune ljudi koji su nas dočekali po povratku iz Nikšića. Ne bi bilo više ni da smo odučujući meč igrali ovdje, a znamo da smo sezonu proveli igrajući na stadionima van Tuzi. Slavilo se na Trgu, poslije smo nastavili u Hotelu Oazis, eto jedva pričam - promukao sam", kazao je mladi crnogorski repezentativac Andrej Bajović, koji je u drugoj sezoni u Dečiću došao do prve titule.

Šta reći za Draška Božovića, njegov gol Sutjesci je bio presudan, a proslavio je čak sedmu titulu. Najtrofejniji klub Budućnost ih ima šest!

"Bio je lider na terenu, šta reći!? Sedam titula, i pravi primjer, ali su konstantan i ogroman doprinos cijele sezone dali Oliver Šarkić i Brazilac Čagas, defanzivna linija standarno odlična na čelu sa kapitenom Drešajem, a na polusezoni je dolazak Bojana Matića bio pun pogodak. Svi smo dali doprinos, ja sam propustio svega par utakmica, jednu zbog povrede i zbog kartona, a dao sam četiri gola, imao asistenciju", srećan je 20-godišnji prvotimac Dečića.

U Tuzima su svi i čekali povratak nakon pobjede u Nikšiću.

"Bilo je teško, od 39. minuta igrač manje ali smo pokazali zajedništvo. Branili smo se i uspjeli. I uspjeli smo zahvaljujući zajedništvu, a naročitu ulogu ima trener Milorad Peković. On je sjajan i čovjek i trener, sa fantastičnim odnosom sa svim igračima i najbolji, rekao bih krucijalan potez uprave je bilo njegovo angažovanje. U prvih šest kola vidjeli smo da možemo i imamo kvalitet da se borimo za naslov, ali sa slovačkim trenerom Jurabekom, jednostavno nije išlo. Sa Pekom je sve bilo drugačije i neuporedivo bolje". objasnio je Bajović.

Ime trenera Pekovića i jeste bilo najčešće skandirano ime u slavllju navijača. Dečić očekuju evropske kvalifikacije, Liga šampiona i u slučaju neuspjeha Liga konferencija.

"Mi o tome nismo ništa pričali, išli smo utakmica po utakmicu i samo nam je bila važna pobjeda u prvoj narednoj. Niti sam u toku da li će biti pojačanja, ni da li će neko od saigrača pronaći ili već jeste inostrani angažman. Vjerujte, ja čak ne znam da li je bilo ponuda da promijenim sredinu, jer sam samo razmišljao o prvenstvu i tituli", zaključio je Bajović

Bonus video: