Janis Adetokunbo o povredi: Biće potrebno nekoliko sedmica da se potpuno oporavim

Adetokunbo zbog povrede lista propustio plej-of NBA lige

3497 pregleda 0 komentar(a)
Janis Adetukunbo, Foto: Reuters
Janis Adetukunbo, Foto: Reuters

Drugu sezonu zaredom, košarkaši Milvokija su eliminisani u prvoj rundi plej-ofa. Nakon što su prošle godine na startu doigravanja eliminisani od Majamija (4:1), Baksi su ove sezone na startu plej-ofa poraženi od Indijane (4:2).

Šampion NBA lige iz 2021. godine je u plej-ofu igrao bez Janisa Adetokunba, koji se povrijedio početkom aprila na utakmici sa Bostonom. Grčki reprezentativac nije mogao da pomogne saigračima u seriji sa Indijanom, a po završetku sezone razgovarao je sa medijima o trenutnom stanju.

"Osjetio sam bol ispod lista. Nisam tačno znao šta je, osjetio sam kao da me je neko sapleo, ali sam se onda okrenuo i vidio da nema nikoga iza mene. To je vjerovatno bilo prvi put u karijeri kako sam se povrijedio, a da niko nije bio oko mene. Nisam bio u stanju da napravim korak, tada sam znao da nešto nije u redu. Morao sam da nosim medicinsku čizmu jer nisam mogao da hodam od bola", objasnio je Adetokunbo.

Košarkaš Baksa je otkrio da i dalje ima problema prilikom trčanja. Ističe da će mu biti potrebno još nekoliko sedmica da bi se potpuno oporavio.

"Nisam mnogo toga mogao da radim protekle sedmice. Nisam mogao da skočim, jedino sam šutirao iz mjesta. Učinio sam sve kako bih se vratio, boljelo me je da gledam moje saigrače i da nisam u stanju da im pomognem. Jednostavno nisam mogao. Uradio sam sve testove, gurao sam sebe preko maksimuma, ali nije bilo dobro za mene i moje zdravlje da izađem na teren i igram."

Sezona je završena, a prve obaveze Adetokunba bi mogle da očekuju u julu, kada je na programu kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Grčka je domaćin jednog kvalifikacionog turnira, a u grupi je sa Egiptom sa Dominikanskom Republikom. U drugoj grupi su Slovenija, Hrvatska i Novi Zeland. Pitanje je, ipak, da li će do tada Adetokunbo moći potpuno da se oporavi.

"Mogu da trčim sa 30-40 odsto kapaciteta. Nisam još u stanju da trčim u punom kapacitetu. Biće potrebno nekoliko sedmica prije nego što se vratim u normalno stanje", objasnio je Janis.

Bonus video: