Vlado Šola podnio ostavku: Žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori

"Ne želim da govorim na način da je neko namjerno nešto uradio ili nije htio"

37790 pregleda 80 reakcija 80 komentar(a)
Šola, Foto: RSCG (Facebook)
Šola, Foto: RSCG (Facebook)

Crna Gora neće igrati na Svjetskom prvenstvu, tamo će umjesto nje biti autsajder Italija, pa je uslijedila logična i očekivana odluka...

Dio navijača u "Morači" je nakon neuspjeha u baražu za odlazak na Mundijal tražio ostavku selektora Vlada Šole, a ubrzo je i hrvatski stručnjak saopštio da preuzima odgovornost i da neće više voditi "lavove".

"Čestitam igračima i preuzimam odgovornost za sve... Sve što je bilo loše kriv sam ja. Podnosim odmah ostavku, žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori", rekao je Šola na presu nakon meča.

Zahvalio se Rukometnom savezu Crne Gore.

"Imali smo dobar period na Evropskom prvenstvu. Hvala igračima na saradnji, svakome želim sve najbolje i nikad nijednu ružnu riječ neću reći n o kome sa kim sam radio u Crnoj Gori. Ako bude suprotno, vjerovatno imaju razloga zašto bi to napravili", dodao je Šola.

Nastavio je u sličnom ritmu...

"Ne želim da govorim na način da je neko namjerno nešto uradio ili nije htio. Bili smo nadigrani, nismo imali energiju i samopouzdanje koje je potrebno".

Vidno razočaran sada već bivši selektor nije želio mnogo da govori o dvomeču sa Italijom.

"Jednostavno nas je Italija nadigrala u oba meča - bila je kvalitenija i u odbrani i napadu. Nismo imali odgovor, slabo smo otvorili meč, ali... Ne bih o razlozima, jer bi ispalo da se pravdam, a to ne želim. Kažem - nadigrani smo", dodao je Šola.

Bonus video: