RSCG aplicirao za vajld kartu: "Od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni"

"Lavovi" u baražu nijesu uspjeli da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, jer je bolja bila Italija

11487 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Rukometni savez Crne Gore uputio je Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) pismo o namjerama za dobijanje specijalne pozivnice za učešće muške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje će u januaru naredne godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

„Lavovi“ nijesu uspjeli da u baražu izbore učešće na planetarnoj smotri, jer je Italija bila bolja u oba meča i zasluženo ostvarila istorijski rezultat, pa je Savez iskoristio mogućnost da aplicira za dobijanje specijalne pozivnice, o čemu će odluku donijeti IHF.

U pismu koje je upućeno IHF-u, navodi se da je „od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni, jer je to u interesu razvoja rukometa i odluka koja bi bila pozdravljena od strane rukometne javnosti."

"Ista bi dobila veliku podršku i od strane navijača za koje je rukomet sport broj 1 u Crnoj Gori i koji je našoj državi donio brojne uspjehe nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, uključujući i jedinu olimpijsku medalju“.

„Glavni argument koji ide u prilog tome da bi Svjetska rukometna federacija trebalo da dodijeli specijalnu pozivnicu upravo Crnoj Gori je činjenica da smo najbolje plasirana reprezentacija sa posljednjeg velikog takmičenja – EHF Euro 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž, nijesu uspjele da izbore plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo“, navodi se između ostalog u pismu koje je upućeno na adresu IHF-a.

Bonus video: