Lehečka rastužio Madrid, Nadal i dalje daleko od stare forme

Češki teniser eliminisao špansku legendu u osmini finala mastersa u prijestonici Španije

8462 pregleda 4 komentar(a)
Madrid se zahvalio španskoj legendi sa pet zastava iz godina kada je Nadal slavio u prijestonici Španije, Foto: Reuters
Madrid se zahvalio španskoj legendi sa pet zastava iz godina kada je Nadal slavio u prijestonici Španije, Foto: Reuters

Bilo je mnogo bolje nego u Barseloni, ali duga pauza, povreda, a i godine ostavile su traga - Rafel Nadal se od Madrida oprostio u osmini finala.

Bolji od legende koja iza sebe ima 22 grend slem titule bio je Čeh Jirži Lehečka sa 7:5, 6:4.

Nakon skoro dva sata borbe, tačno u ponoć, Lehečka je servirao za meč i nije pogriješio - za najprestižniji "skalp" u dosadašnjoj karijeri trenutno 31. tenisera planete.

Rafa je na Mastersu u Madridu poslije duže vremena vezao tri pobjede, bio je bolji od Darvina Blanča, Aleksa de Minora i Pedra Kaćina, ali protiv 22-godišnjeg Čeha nije imao mnogo šansi.

Madrid je bio tužan, ali organizatori su na kraju odlučili da se zahvale sportskoj ikoni Španije, pa su u Nadalovu čast razvili zastave sa godinama u kojima je osvojio Madrid (ukupno pet trijumfa) i porukom - "Hvala, Rafa".

Velika karijera polako se bliži kraju, a nakon ovog poraza pitanje i da li će se "kralj šljake" pojaviti na "kraljevskoj šljaci" Rolan Garosa.

Lehečka, koji je Nadala dobio prije svega zahvaljujući sjajnom servisu, u narednoj rundi će igrati protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Među osam najboljih ranije su se plasirali Janik Siner, Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Fransisko Ćerundolo, Andrej Rubljov i Karlos Alkaras.

Bonus video: