Brejk na Škveru i najava uzbudljivog finala - Primorac prvi napravio korak ka tituli

Kotorani u prvom meču finalne serije za prvaka Crne Gore srušili velikog rivala Jadran u Herceg Novom - 9:6

5666 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg meča na Škveru, Foto: Vuk Ilić/VPSCG
Sa današnjeg meča na Škveru, Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Dva meča u ligaškom dijelu najavila su uzbudljivu finalnu seriju, a potvrda je stigla već u prvom duelu za titulu.

Vaterpolisti Primorca savladali su u gostima velikog rivala Jadran (9:6), napravili brejk i tako otvorili vjerovatno najzanimljiviju bitku za crnogorski krunu u posljednjih devet godina koliko su vladali Novljani.

"Tri razlike,na kraju, nije to velika prednost iako tako izgleda - trudimo se kroz treninge da situacije rješavamo na zabavan način, vaterpolo je divna igra i gledamo da usrećimo sve igrače, ne samo one koji daju golove", rekao je nakon meča trener Kotorana Vjekoslav Pasković.

Da će to biti kotorski dan na Škveru najavila su dva brza gola Nemanje Vica i Đorđija Stanojevića. Imali su Paskovićevi momci i 3:1, a Jadran je prvi put poveo sredinom trećeg perioda kada je Uroš Vučurović pogodio za 5:4.

"Zaslužena pobjeda Primorca - poslije druge četvrtine nismo uspjeli da se snađemo na njihovu zonu i da uspostavimo ritam, dosta igrača nije bilo u ritmu, što je Primorac iskoristio i došao do pobjede", istakao je Petar Radanović, šef struke Jadrana.

A, da je Primorac ovog puta mentalno mnogo jači pokazao je ekspresan odgovor - Vico i Stanojević su novim golovima vratili Kotoranima vođstvo (6:5), a do kraja kada bi Jadran i zaprijetio pogodili su Nikola Marković i Marko Mršić za konačnih 9:6.

Vico i Stanojević na kraju su meč završili sa po tri pogotka - Mršić je mrežu Novljana tresao dva puta, a jednom Marković.

Strijelci za Jadran, koji je u drugom poluvremenu postigao samo dva pogotka, bili su Dimitri Holod (tri gola), Vučurović, Danilo Radović i Matej Čaraj (po jedan).

Primorac je poveo trku, naredni meč igra se 7. maja u Kotoru, a nakon toga 11. ponovo na Škveru. Šampion će biti ekipa koja ostvari tri pobjede, a potencijalni četvrti i peti meč bi se igrali 15. odnosno 18. maja.

Bonus video: