TV Vijesti i dalje najgledanija

Na poziciji nagledanije televizije u Crnoj Gori Televizija Vijesti se nalazi pet i po godina sa motivom da tu i dalje ostane.

16509 pregleda 29 reakcija 12 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Na današnji dan prije 16 godina Televizija Vijesti počela je sa emitovanjem programa, stičuci od starta povjerenje gledalaca.

I tokom prošle godine TV Vijesti bila je ubjedljivo najgledanija u našoj zemlji, a dominaciju je nastavila i u ovoj godini, sa prosječnim udjelom od 18 odsto, pokazuju podaci istraživanja koje sprovodi Crnogorski Telekom u saradnji sa Ipsosom.

Vijesti u pola 7 su godinama najgledaniji program u zemlji, kako u konkurenciji informativnih emisija, tako i u poređenju sa svim formatima koji se emituju u Crnoj Gori. Sa prosječnim udjelom od oko 45 odsto, najgledaniji dnevnik je pratilo prosječno preko 110.000 gledalaca tokom prva četiri mjeseca 2024. godine.

Pored Vijesti u pola 7, među najgledanijim sadržajima nalaze se i emisije Načisto sa Petrom Komnenićem i Reflektor autorke Aleksandre Mudreše a visokoj ukupnoj gledanosti doprinosi i treći tok šou format - emisija Direktno sa Milenom Perović.

Povjerenje gledalaca ne izostaje ni za ekipu jutarnjeg programa "Boje jutra" koji je svakog radnog dana ove godine biralo više od 30 odsto gledalaca.

Meteo centar je sadržaj koji je prvi izbor gledalaca za informacije o vremenskoj prognozi, a u vrhu gledanosti nalaze se i emisija iz oblasti kulture - Premotaj i Forbs Magazin, najnoviji projekat TV Vijesti, koji svake subote donosi najnovije informacije iz svijeta biznisa, sa prosječnim udjelom od preko 25 odsto.

Da sportske aktuelnosti imaju vjernu publiku potvrđuje i podatak da je izdanje emisije Sport od 17 sati među 10 najgledanijih formata u zemlji.

16 godina, od kojih 12 pod vlašću koja je profesionalne medije oznavala kao protivnike države, Televizija "Vijesti" održala je novinarsku etiku na nivou koji mnogi crnogorski mediji nisu uspjeli da postignu, kaže direktorica Marijana Kadić Bojanić.

"Iako smo od samog osnivanja morali da se borimo sa preprekama koje je tadašnja vlast postavljala, ni danas i pored promijenjenih političkih prilika situacija na medijskom tržištu nije uređena. Veliki broj medija i neravnopravna utakmica nam nameću nove izazove koje prevazilazimo profesionalnim i poštenim izveštavanjem", rekla je Kadić Bojanić.

Ipak, dosljedna uređivačka politika i brzina u izvještavanju naš su najveći adut, poručuje Kadić Bojanić.

"Ovu važnu godišnjicu želim da čestitam svim medijskim profesionalcima koji čine malobrojan, ali vrlo uspješan tim, osnivačima i vlasnicima, ali i građanstvu koje nas već godinama ocjenjuje kao najpouzdaniji izvor informacija. Od nas i dalje možete očekivati da budemo najbrži, da budemo tačni, možete očekivati i dalje talk show emisije u kojima ćemo postavljati pitanja koje vas interesuju i tražiti odgovore koje su u interesu javnosti", poručila je Kadić Bojanić.

Na poziciji nagledanije televizije u Crnoj Gori Televizija Vijesti se nalazi pet i po godina sa motivom da tu i dalje ostane.

Bonus video: