Kontrola optužnice u predmetu "Plantaže": Odbrana kaže da SDT nema dokaze

"Nadamo se da će ovakva optužnica, odnosno da će postupak po ovoj optužnici biti obustavljen", rekao je advokat Marko Radović

5125 pregleda 4 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici (ilustracija), Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici danas je, nakon više odgađanja, održana kontrola optužnice u predmetu "Plantaže". Ročištu su prisustvovali optuženi Sead Šahman i Dušan Perović, dok su ostale obuhvaćene optužnicom - Veselina Vukotića, Boža Mihailovića, Đorđija Rajkovića i Verice Maraš - zastupali njihovi advokati.

Branilac optuženog Mihailovića Marko Radović kazao je da su svi zastupnici odbrane na ročištu istakli da Specijalno državno tužilaštvo nema dokaza te da svoje optužbe zasniva na pretpostavkama parničnog postupka koji je u toku.

Radović je dodao da se optužbe zasnivaju na iskazima svjedoka, odnosno u ovom slučaju advokata koji su bili angažovani u praničnom postupku koji se vodi za "Plantaže" što je, kako tvrdi, nedopustivo.

Podsjećamo, optuženi se terete da su, kao odgovorne osobe u oštećenom privrednom društvu "13. jul - Plantaže", zloupotrijebili položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, pa su tako pribavili privrednom društvu "OMP-Engineering" protivpravnu imovinsku korist.

"Postupajući tužilac navodi da nisu postupali sa dužnom pažnjom. Naprotiv, odbrana je stava ne da su postupali sa dužnom pažnjom, nego da su možda bili pažljivije i više od toga što je trebalo, posebno moj branjenik, to sam posebno naglasio, jer je on akcionar AD Plantaža, članovi njegove porodice su akcionari AD Plantaža, pa bi u takvoj situaciji zaista bilo nevjerovatno da donese odluku koja je na štetu Plantaža, samim tim i na njegovu štetu. Nadamo se da će ovakva optužnica, odnosno da će postupak po ovoj optužnici biti obustavljen", rekao je advokat Radović.

Bonus video: