TV Vijesti: Vukšić oslobođen čuvanja tajne o aferi portal Udar

Vukšića je čuvanja tajne oslobodila Vlada Crne Gore

20248 pregleda 53 reakcija 16 komentar(a)
Vukšić, Foto: Boris Pejović
Vukšić, Foto: Boris Pejović

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika države Dejan Vukšić oslobođen je čuvanja tajne o aferi portal Udar, nezvanično saznaje Televizija Vijesti.

Vukšića je čuvanja tajne oslobodila Vlada Crne Gore dok je početkom aprila isto učinila i Skupština za lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

Abazović je tada na ročištu iznio imena ljudi iz ANB koji su u predvečerje parlamentarnih izbora 2020. godine preko portala Udar.me diskreditovali političke protivnike, aktiviste, novinare i sveštenike Srpske pravoslavne crkve (SPC).

"Kad je riječ o službenicima, saopštio sam da se materijal koji je napravila tajna pratnja ANB-a koristio kao materijal portala Udar. Tada je na čelu tajne pratnje bio Srđan Pavićević, a na čelu drugog sektora Danilo Grozdanić", rekao je Abazović na sudu početkom aprila te označio Filipa Đuranovića kao jednog od administratora portala Udar.me.

Ova ali i brojna druga imena agenata ANB-a nalaze se na spisku i u krivičnoj prijavi koji je Vukšić dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), a koja su prvi put u javnosti pomenuta u dokumentarno-istraživačkom filmu TV Vijesti "Udar - četriri godine poslije".

Bonus video: