Ibrahimović: Zajedno da radimo kako bismo spriječili da se ponove tragedije kao na Bioču

"Šaljem poruku odavde, a ponukan razgovorom sa sudionicima nesreće, svima, a pogotovo Agenciji za zaštitu konkurentnosti da željeznička preduzeća nemaju sredstava da sama u dovoljnoj mjeri rekonstruišu naše kapacitete i infrastrukturu"

4122 pregleda 4 komentar(a)
Ibrahimović tokom obilježavanja godišnjice od željezničke nesreće na Bioču, Foto: Gov.me
Ibrahimović tokom obilježavanja godišnjice od željezničke nesreće na Bioču, Foto: Gov.me

Dani sjećanja na stradale u nesreći na Bioču podsjećaju nas na to da ništa nije vrijedno jednog ljudskog života, a da nam na žalost ovakva okupljanja pokazuju da i nakon ovakvih tragedija moramo raditi zajedno kako bismo spriječili da se one ponove, rekao je potpredsjednik vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog vladinog resora on je prisustvovao obilježavanju 17. godišnjice od željezničke nesreće na Bioču, gdje je uz polaganje vijenca odao počast žrtvama nesreće.

"Na današnji dan i nakon 17 godina sa istim žalom se sjećamo svih žrtava ove nesreće i suosjećamo sa porodicama žrtava", dodao je Ibrahimović.

Povezani članci

23. Januar 2023.

Sedamnaest godina od nesreće na Bioču

Naveo je da je neophodno rekonstruisati i modernizovati željeznički sistem u Crnoj Gori kako bi prije svega saobraćajnu infrastrukturu učinili bezbjednom, ali i kako bi se uhvatio korak sa evropskim standardima.

"Kao resorni ministar učiniću sve što je u mojoj moći da se nastavi sa rekonstrukcijom i modernizacijom željezničkog saobraćaja, kako bi na bezbjedniji način prevozilu putnike", istakao je.

Na kraju je poručio...

"Šaljem poruku odavde, a ponukan razgovorom sa sudionicima nesreće, svima, a pogotovo Agenciji za zaštitu konkurentnosti da željeznička preduzeća nemaju sredstava da sama u dovoljnoj mjeri rekonstruišu naše kapacitete i infrastrukturu i da je neophodno da država još snažnije radi po tom pitanju i iznađe model da prevoz bude bezbjedan, efikasniji i konforniji", zaključio je Ibrahimović.

Bonus video: