"Saradnja koju Crna Gora ima sa Američkom obalskom stražom je višestruko korisna i značajna"

"Američka obalska straža na godišnjem nivou prati primjenu ISPS koda u crnogorskim lukama i daje lukama i crnogorskoj pomorskoj administraciji preporuke koje imaju za cilj unaprjeđenje bezbjednosne zaštite brodova i luka", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva

2313 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MSP
Sa sastanka, Foto: MSP

Saradnja koju Crna Gora ima sa Američkom obalskom stražom je višestruko korisna i značajna, saopšteno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i delegacije "United States Coast Guard" koja od nedjelje boravi u Crnoj Gori.

To je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP).

"Američka obalska straža na godišnjem nivou prati primjenu ISPS koda u crnogorskim lukama i daje lukama i crnogorskoj pomorskoj administraciji preporuke koje imaju za cilj unaprjeđenje bezbjednosne zaštite brodova i luka. Tokom ovogodišnje posjete crnogorskim lukama uočen je značajan napredak u odnosu na njihovu prethodnu posjetu 2021. godine, kako u smislu primjene ISPS koda tako i u kontekstu podizanja svijesti o bezbijednosnim rizicima i neophodnosti njihove prevencije", ističe se u saopštenju.

Iz MSP su dodali da su tokom posjete Crnoj Gori predstavnici Američke obalske straže posjetili Luku Bar, Port of Adria i Luku Kotor.

Bonus video: