Miloš Nikolić osvojio prvo mjesto u aprilskom kolu nagradne igre "Ulov mjeseca"

Tuna je ulovljena na troling tehniku u barskom akvatorijumu, na živi mamac – skušu, a borba sa velikom ribom je trajala sat i po vremena

3814 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Una
Foto: Una

Prvo mjesto u nagradnoj igri “Ulov mjeseca” za april, koju za sportske ribolovce na crnogorskom primorju organizuje kompanija “Una” iz Tivta, osvojio je Miloš Nikolić sa ulovljenom tunom od 85 kilograma.

Tuna je ulovljena na troling tehniku u barskom akvatorijumu, na živi mamac – skušu. Borba sa velikom ribom je trajala sat i po vremena, a pored svih poteškoća (pucanja kaiša na borbenom prsluku, loma borbenog pojasa), Miloš je sam u čamcu uspio da savlada i iz mora izvadi ovaj kapitalni primjerak tune.

Drugo mjesto u aprilskom kolu “Ulova mjeseca” pripalo je Marku Krivokapiću za ulovljenog škarma od 4,88 kilograma. Škaram je ulovljen podvodnom puškom, tehnikom “na čeku”, na dubini od 9 metara.

Treće mjesto osvojio je Dejan Klimenko sa zubacem težine 8,8 kilograma. Zubatac je ulovljen kod Valdanosa, štapom iz čamca, na dubini od 49 metara. Mamac je bila lignja, a borba do izvlačenja ribe iz mora je trajala 10-15 minuta.

Bonus video: