Bečić: U sistemu bezbjednosti i odbrane nema mjesta podjelama i nemoralnostima

Bečić je kazao da uloga Vojske Crne Gore u očuvanju bezbjednosti Crne Gore ne može biti precijenjena i da Vlada zna sa kojim izazovima i obavezama se profesionalno i požrtvovano crnogorski vojnici suočavaju

3986 pregleda 14 komentar(a)
Krapović i Bečić u Pljevljima, Foto: Vlada Crne Gore
Krapović i Bečić u Pljevljima, Foto: Vlada Crne Gore

U sistemu bezbjednosti i odbrane nema mjesta podjelama i nemoralnostima bilo koje vrste, saopštio je zamjenik premijera i potredsjedik Vlade Aleksa Bečić.

Iz Vlade je saopšteno da su Bečić i ministar odbrane Dragan Krapović posjetili danas kasarnu Vojske Crne Gore "Vladimir Knežević Volođa" u Pljevljima, kako bi se upoznali sa namjenom, operativnim kapacitetima, izazovima i planovima za budućnost Prvog i Drugog pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore (VCG).

"Tokom posjete, Bečić i Krapović imali su priliku da se sastanu sa komandnim kadrom Vojske Crne Gore, pri čemu su razgovarali o trenutnom stanju, sposobnostima, planovima modernizacije i daljem razvoju naših oružanih snaga", ističe se u saopštenju.

Bečić je kazao da uloga Vojske Crne Gore u očuvanju bezbjednosti Crne Gore ne može biti precijenjena i da Vlada zna sa kojim izazovima i obavezama se profesionalno i požrtvovano crnogorski vojnici suočavaju.

"Zato, nastavićemo da radimo predano, da poboljšamo uslove rada kao i na obezbjeđivanju adekvatne opreme kako biste obavljali svoje dužnosti na najbolji mogući način'', istakao je Bečić.

On je konstatovao da je dobrobit pripadnika Vojske "naš prioritet, a vaš trud inspiracija za sve nas".

"U sistemu bezbjednosti i odbrane nema mjesta podjelama i nemoralnostima bilo koje vrste. Ima mjesta samo za zajedništvo, timski duh i principe časti i profesionalizma. To je jedini put snažne države, jake vojske i sigurne budućnosti'', poručio je Bečić.

Krapović je ocjenio da je Prvi pješadijski bataljon stub borbene moći Vojske Crne Gore, te da je zadovoljan obučenošću i opremljenošću te jedinice.

"Taj bataljon će imati punu podršku ministarstva kojim rukovodim u prevazilaženju svih izazova i unapređenju uslova rada. Odlučan sam da obezbijedim bolje uslove za sve pripadnike Vojske, te ću nastaviti da podžavam ulaganja u infrastrukturu, modernizaciju i unapređenje životnog standarda vojnika", poručio je Krapović.

U saopštenju se navodi i da su Bečić i Krapović obišli i objekat starog parka motornih vozila koji se nalazi u neposrednoj blizini Doma vojske.

Bonus video: