Drobnjak: Nakon prekinute sjednice Skupštine Glavnog grada jedino moguće rješenje zakazivanje novih izbora

Drobnjak je istakla da je evidentno da se antagonizmi u okviru "do nedavno jedne partije ne mogu nikako riješiti i da tome političkom haosu doprinose i ostale partije vladajuće većine"

3757 pregleda 48 reakcija 8 komentar(a)
Drobnjak, Foto: Liberalna partija Crne Gore
Drobnjak, Foto: Liberalna partija Crne Gore

Nakon prekinute sjednice Skupštine Glavnog grada, jasno je da je jedino moguće rješenje zakazivanje novih izbora i davanje prilike da neka odgovorna većina preuzme upravljanje Glavnim gradom Crne Gore, saopštila je odbornica Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada Podgorice Jovana Drobnjak.

"Još jedna prekinuta sjednica Skupštine Glavnog grada, praktično, prije nego je i počela i nemogućnost skupštinske većine da lične i partijske interese stave iza interesa građana Podgorice ukratko je opis vladajuće većine. Oni koji bi trebali da rade na razvoju Glavnog grada još jednom su građanima demonstrirali da se kao vlast ne mogu snaći u ulozi koja im je glasovima građana povjerena. Žao nam je što su građani Podgorice morali ponovo prisustvovati višednevnom mučnom isčekivanju hoće li se oni koji su dobili podršku građana da vrše vlast konačno i dogovoriti da to rade na odgovoran način a u interesu Podgorice. Nakon svega sto se desilo, nakon izjava učesnika pregovora, posebno poslije evidentnog pomanjkanja želje da se umjesto ličnom okrenu interesu građana Podgorice jasno je da je jedino moguće rješenje zakazivanje novih izbora i davanje prilike da neka odgovorna većina preuzme upravljanje Glavnim gradom Crne Gore", piše u saopštenju.

Drobnjak je istakla da je evidentno da se antagonizmi u okviru "do nedavno jedne partije ne mogu nikako riješiti i da tome političkom haosu doprinose i ostale partije vladajuće većine".

"Ono što je jedino dobro u ovoj situaciji je to što je opozicija u Parlamentu Glavnog grada ta strana koja je odgovorna i koja na racionalan način postupa prema građanima Podgorice u trenucima sad se vlast ponaša krajnje neodgovorno. Ovakvo stanje kakvo je prisutno u Podgorici je jedinstven slučaj da u Skupštini jednog grada imamo odgovornu opoziciju i neodgovornu vlast. Da bi konačno prekinuli ovu agoniju parlamentarizma pozivamo partije koje su na prethodnim izborima osvojile većinu da zakažu sjednicu Skupštine Glavnog grada na kojoj će biti skraćeni mandati ovom sazivu i stvoreni uslovi da se zakažu i održe novi gradski izbori na kojima građani Glavnog grada sigurno više neće ponavljati grešku sa prošlih izbora", zaključila je Drobnjak.

Bonus video: