Nastavlja se rat među reperima: Kendrik Lamar odgovorio na prozivke Drejka

U martu ove godine sukob se ponovo rasplamsao kad je Lamar objavio pjesmu "Like That", odgovarajući na hit Drejka i Džej Kola "First Person Shooter" gdje su njih dvojica uz Lamara sebe nazvali "velikom trojkom" hip hopa

4067 pregleda 0 komentar(a)
Kendrik Lamar, Foto: Printscreen YouTube
Kendrik Lamar, Foto: Printscreen YouTube

Rat na američkoj rep sceni se nastavlja. Kendrik Lamar je objavio pjesmu pod nazivom "Euphoria" u kojoj odgovara na prozivke kolege Drejka , a koja je posljednja u nizu prozivki koje traju od marta.

Lamar je pjesmu, koja nosi isti naziv kao serija čiji je Drejk bio izvršni producent, objavio na svom YouTube kanalu. On u njoj Drejka opisuje kao "majstora manipulacije i lažova iz navike", a zatim ga napada da je loš roditelj, da se ne osjeća "dovoljno crnim", te da se "prodao".

Sukob među reperima počeo je još 2013. kada je Lamar, koji je tada tek počeo da skreće pažnju šire javnosti na sebe, Drejka opisao kao "osjetljivog repera" tokom nastupa na dodjeli BET nagrada.

U martu ove godine sukob se ponovo rasplamsao kad je Lamar objavio pjesmu "Like That", odgovarajući na hit Drejka i Džej Kola "First Person Shooter" gdje su njih dvojica uz Lamara sebe nazvali "velikom trojkom" hip hopa. Lamar je odgovorio da "ne postoji velika trojka, samo veliki ja".

Drejk je prošlog mjeseca objavio dvije pjesme kao odgovore na prozivke. U pjesmi "Push Ups" ismijava Lamara zbog visine, kao i zbog saradnji sa grupom Maroon 5 i pjevačicom Tejlor Svift, dok je u "Taylor Made Freestyle" iskoristio vještačku inteligenciju kako bi imitirao glasove Snoop Dogga i Tupaka koji kritikuju lamara, ali je ovu numeru morao da povuče nakon protesta Tupakove zadužbine.

Bonus video: