Članovi nikšićkog Udruženja dobili novogodišnje paketiće

“Pripremamo ih za vrtić i školu a od 2011. godine kontinuirano zapošljavamo od pet do deset osoba sa invaliditetom uz podršku evropskih donatora i Zavoda za zapošljavanje" kazala je Žugić

76 pregleda0 komentar(a)
25.12.2016. 12:23h

Članovi nikšićkog Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju, njih preko stotinu, zahvaljujući Banci hrane, dobili su novogodišnje paketiće. Predsjednica Udruženja, Miluša Cica Žugić, podsjetila je da Udruženje već 25 godina brine o potrebama osoba sa invaliditetom u Nikšiću, pružajući im podršku, stručne tretmane logopeda, defektologa, psihologa i fizioterapeuta, psihološko i pravno savjetovanje.

“Pripremamo ih za vrtić i školu a od 2011. godine kontinuirano zapošljavamo od pet do deset osoba sa invaliditetom uz podršku evropskih donatora i Zavoda za zapošljavanje. Pružamo i personalnu asistenciju i pomoć u kući za 15 djece i omladine kojima je to neophodno, putem programa javnih radova. U ovoj godini otvorili smo i prvi frizerski salon u Crnoj Gori u kome kao frizeri rade osobe sa invaliditetom”, kazala je Žugić.

Ona se zahvalila Banci hrane na poklonima, sa nadom da će se uslovi života i obrazovanja djece i omladine sa invaliditetom poboljšati i da će društvo imati više sluha za njihove potrebe i mogućnosti.

Galerija