Damjanović: Za situaciju u kojoj je SNP neko treba da odgovara

"Svi smo odgovorni u mjeri naših funkcija, naravno i ja kao član Glavnog odbora, ali i ostali u mjeri svojih odgovornosti. Bolje raščišćavati odnose prije nego kasnije"

50 pregleda74 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
24.12.2016. 19:24h

Odnose u SNP-u treba raščistiti što prije jer to nije dobro ni za partiju ni za ostatak opozicije, poručio je član Glavng odbora SNP-a Aleksandar Damjanović.

On je i krajem jula indirektno potvrdio da je dio članstva SNP-a tražio ostavku predsjednika partije Srđana Milić.

Gostujući u Vijestima u pola 7, Damjanović je kazao da u SNP-u "problema ima dovoljno i bez raščišćavanja odnosa".

"Od finansijskih problema do izvještaja Državne revizorske institucije koji je negativan... Na sve to neko treba da da odgovore. Svi smo odgovorni u mjeri naših funkcija, naravno i ja kao član Glavnog odbora, ali i ostali u mjeri svojih odgovornosti. Bolje raščišćavati odnose prije nego kasnije. U svakom slučaju slijede i novi izborni ciklusi i ja se nadam da će biti dovboljno razuma unutar partije, a vjerujem članstvu koje je istrpjelo mnogo, da će istrpjeti i sve ovo što se sada dešava i da će biti dovoljno mudrosti da se iz ovoga izađe na najbolji mogući način", rekao je Damjanović.

On je ponovio da je Velika koalicija Ključ, koju su činili SNP, Demos i Građanski pokret URA, na oktobarskim parlamentarnim izborima ostvarila loš rezultat.

"I oko toga treba razgovarati u organima partije. Ovih dana su valjda zakazane i pojedine sjednice, ali mislim da je došao trenutak da o ovome nešto kaže i članstvo SNP-a imajući u vidu i uvažavajući da postoje stranački organi, u kojima su takozvane partijske elite. Smatram da za ovako loše stanje i odgovor na to kako dalje treba pitati članstvo SNP-a. Mislim da postoji mnogo modela da se članstvo konsultuje i da se vidi kako dalje. Ovakvo stanje nije dobro ni za SNP ni za ostatak opozicije", smatra Damjanović.

Upitan zašto nije formiran klub poslanika SNP, odgovorio je da to nije pitanje za njega.

"Nakon dva mjeseca ćutanja dobio sam prije dva dana od neovlašćenog lica sms poruku u kojoj mi se ukazuje da treba da se formira klub. To je bitno pitanje ali je takođe bnitno da se prije toga definiše pozicija SNP-a u Kotoru i na nivou države, a o klubu i svemu što slijedi biće vremena da se razgovora i unutar partije i sa članstvom", poručio je Damjanović.