Stiže novi Šumaher, Mik na korak od Formule 1

Nasljednik sedmostrukog svjetskog šampiona Formule 1, prošle godine je bio vicešampion i Njemačke i Italije u Formuli 4, ali njegov talenat je došao da izražaja pobjedama u čak deset trka

4 komentar(a)
Mik Šumaher, Foto: Reuters
24.12.2016. 13:56h

Dok se Mihael Šumaher već tri godine oporavlja od teških povreda, dok se o njegovom zdravstvenom stanju ne zna gotovo ništa, već samo spekuliše, u svijet automobilizma polako ulazi Šumijev nasljednik.

Mik Šumaher, Mihaelov 17-godišnji sin, od naredne sezone voziće u šampionatu Formule 3, što je najčećšće posljednja stepenica do najbržeg cirkusa.

Nasljednik sedmostrukog svjetskog šampiona Formule 1, prošle godine je bio vicešampion i Njemačke i Italije u Formuli 4, ali njegov talenat je došao da izražaja pobjedama u čak deset trka.

"Ovo je veliki korak za mene, ogroman izazov i jedva čekam da vidim kako ću da se snađem u jačoj konkurenciji", rekao je Šumi junior.

On će voziti za tim "Prema", koji je prošle godine bio šampion u toj klasi, a prvi vozač tima Lens Strol od naredne sezone biće u bolidu Vilijamsa.

"Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa Mikom. On je sjajan mladić, veoma talentovan i ima sve što bi trebalo da ima veliki šampion i profesionalac. Mlad je, nećemo ga opterećivati, već samo polušati da utičemo pravilno na njegov razvoj", kazao je šef tima "Prema" Anđelo Rosin.