Fjuri već misli na revanš: Želim da se borimo, ali mislim da će on pobjeći

"Znam da možemo opet da se sastanemo, ali imam čudan osjećaj da će Vajlder da izvadi iz ormara patike za trčanje i da će me se kloniti", rekao je Fjuri

182 pregleda0 komentar(a)
Tajson Fjuri i Diontej Vajlder, Foto: Beta/AP
03.12.2018. 17:36h

Britanski bokser Tajson Fjuri nikako ne može da se pomiri sa ishodom meča za prvaka svijeta u teškoj kategoriji, u verziji WBC.

Fjuri je remizirao protiv Dionteja Vajldera, a utisak je da je zaslužio pobjedu, iako ga je protivnik dva puta slao na pod...

"Znam da možemo opet da se sastanemo, ali imam čudan osjećaj da će Vajlder da izvadi iz ormara patike za trčanje i da će me se kloniti", rekao je Fjuri.

Jedan sudija je u noći između subote i nedjelje dao pobjedu Vajlderu (115-111), drugi Fjuriju (114-112), a treći je rekao da je bilo 113-113.

"Trebalo je da pobijedim odlukom sudija i da odnesem WBC pojas nazad u Veliku Britaniju. Ali, nažalost će pojas ostati u Sjedinjenim Američkim Državama. Obojica smo ostali neporaženi i možemo ponovo da se sretnemo, ali nikada nisam vidio goru odluku sudija. Bio je to poklon za Vajldera", istakao je Fjuri.