Neagu se igrala sa Mađaricama

Igračica Budućnosti je dominirala u "Helsingborg areni", pogotovo u prvom poluvremenu, jer je sa sedam golova, pet asistencija i dva pasa nakon kojih su njene saigračice iznudile sedmerce dovela svoj tim do ogromnih plus sedam (15:8).

3 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Reuters
11.12.2016. 21:35h

Tim koji je izbacio Crnu Goru sa 12. Evropskog prvenstva za rukometašice je već na startu glavne faze postavljen na pravo mjesto - Mađarska je bila potpuno nemoćna protiv Rumunije, koju je ka pobjedi (29:21) fenomenalno vodila Kristina Neagu.

Igračica Budućnosti je dominirala u "Helsingborg areni", pogotovo u prvom poluvremenu, jer je sa sedam golova, pet asistencija i dva pasa nakon kojih su njene saigračice iznudile sedmerce dovela svoj tim do ogromnih plus sedam (15:8).

U nastavku više nije ni bilo potrebe da predugo boravi na terenu, pa je meč završila sa 10 pogodaka i sedam dodavanja. Niko od Mađarica nije zatresao mrežu više od tri puta.

Norveškoj vječiti derbi

U vječitom derbiju, Norveška je savladala Dansku i praktično obezbijedila plasman u polufinale. Svjetski i evropski prvak je vodio od starta, ali je tim koji je bio u grupi sa "lavicama" u finišu tri puta prišao na minus jedan.

Sve je odlučeno 36 sekundi prije kraja, kada je Marit Malm Frafjord dala gol za konačnih 22:20.

Nora Merk je za pobjednički tim dala pet golova, jedan više od Veronike Kristijansen, koliko su na drugoj strani postigle Mete Tranborg, Marija Fisker i Trine Estergord.

Ruski biseri

Rusija je jedva savladala Češku (26:24), koja je čak imala i napad za remi, ali je Veronika Mala iz kornera predala loptu pravo u ruke Ane Senj, pa je Ksenija Makejeva postavila konačni rezultat.

Senj je tako umjesto tragičarke postala heroina, jer joj je 68 sekundi prije kraja Petra Kudlačkova odbranila sedmerac. Bivša igračica Đera je nakon meča više nego iskreno rekla šta misli o izdanju svog tima:

"Igrale smo kao g.... Ovako više ne može", rekla je 26-godišnja rukometašica Rostova, koja je bila najefikasnija u pobjedničkom timu sa četiri gola.

Tu nije bio kraj ruskim biserima. Jevgenij Trefilov, koji je prije nekoliko dana kažnjen 1.000 jer nije prošao kroz miks-zonu, ovog puta je samo protutnjao pored novinara.

Kontroverzni selektor "zbornaje" je odgovarao na pitanja tek na pres konferenciji, na kojoj je bio raspoložen za šalu. Na pitanje šta misli o Danskoj, narednom rivalu njegove ekipe, uz osmjeh je odgovorio:

"To je prelijepa zemlja, u kojoj je doručak sjajan".

Kod Čehinja je najbolja bila golmanka Lucije Satrapova sa 18 odbrana, a u napadu je prednjačila Petra Ručkova sa pet pogodaka.

Grupa 2 (Helsingborg) - 1. kolo: Danska - Norveška, Mađarska - Rumunija 21:29 (9:15), Češka - Rusija 24:26 (12:14).

Tabela: Norveška 6, Rumunija, Danska 4, Češka, Rusija 2, Mađarska 0.

Grupa 1 (Geteborg) - sjutra: Španija - Njemačka (16.15), Srbija - Holandija (18.30), Švedska - Francuska (20.45). Tabela: Njemačka, Francuska, Holandija 4, Švedska, Srbija 3, Španija 0.