Nikšićki DF: Šest decenija rada Željezare je jubilej njenog propadanja

Prema njegovim riječima umjesto neostvarenih obećanja “jubilej ‘šminkaju’ koncertima i novogodišnjim poklončićima, dok veliki broj radnika ima neriješen status”

84 pregleda4 komentar(a)
Arsenije Lalatović, Foto: Demokratski front
08.12.2016. 13:25h

Opštinski odbori Pokreta za promjene i Demokratskog fronta Nikšić konstatuju da je jubilej, šest decenija od početka rada Željezare, zapravo omaž njegovom propadanju.

“Period propadanja nikšićkog giganta dolazi sa vladajućom klikom, koja dovodeći štetočinjske investitore uspijeva da napravi sistem u kojem radnici nemaju dostojanstvo i u kojem funkcioniše robovlasnički sistem upravljanja. Potvrda ovoga stava su svakodnevni protesti, mobing i drugi oblici prisile od strane ‘investitora’ a sve u dogovoru sa režimom koji je svjetlosnim godinama udaljen od realnih potreba i interesa radnika i građana”, stoji u saopštenju koje je potpisao Arsenije Lalatović.

Prema njegovim riječima umjesto neostvarenih obećanja “jubilej ‘šminkaju’ koncertima i novogodišnjim poklončićima, dok veliki broj radnika ima neriješen status”.

“Umjesto novogodišnjih laži, mnogo bi bilo bolje i efektnije da radnici imaju prava dostojna radnika i ljudi, kao i da imaju mogućnost da žive od poštenog rada. Pokret za promjene i Demokratski front pita javnost da li je stid ovu ‘gospodu’, od njihovog učešća u uništavanju i željezare i drugih firmi koje su nekada služile na ponos gradu pod Trebjesom”, ističe Lalatović i u ime PzP-a i DF-a svim željezarcima čestita dan fabrike, uz obećanje da će se, kada dođe vrijeme, ispitati svi ugovori i poslovni aranžmani.