Vještak: Baošić pucao u leđa dok je Kosać ležao

"Imala sam bogat fond podataka i zaključila da je ova rana nastala dok je ležao na leđima. To je rezultat mnogih analiza", kazala vještakinja sudske medicine Dragana Čukić

168 pregleda46 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com, Facebook.com
08.12.2016. 08:13h

Vještakinja sudske medicine Dragana Čukić izjavila je juče da je Jovan D. Kosać ubijen sa četiri hica, od kojih je jednim pogođen dok je ležao na leđima na podu diskoteke Kaza u Igalu.

U nastavku suđenja Dragoju Baošiću, Čukić je u podgoričkom Višem sudu kazala da ostaje kod obdukcionog zapisnika. Odbrana je prigovorila njenom nalazu, a vještakinja je odgovorila:

"Prilikom davanja nalaza i mišljenja, imala sam bogat fond podataka i zaključila da je ova rana u dogrudnjačnom predjelu tijela nastala dok je ležao na leđima i to je rezultat mnogobrojnih analiza da bih dala ovakav zaključak".

Advokat Dragan Mitrić pitao je koje su to analize kojima je isključila da je ta rana nastala - licem u lice Kosaća i Baošića.

"Zaključak sam dala na osnovu obdukcionog zapisnika, jer ova rana ima drugačiji smjer strijelnog kanala i drastično se razlikuje u odnosu na ostale povrede. Sve rane imaju približno smjer strijelnog kanala sa desna ulijevo, dok ova ima smjer - sa lijevo udesno", istakla je Čukić.

Snimak

Na glavnom pretresu juče je u sudnici prikazan video snimak bez tona iz diskoteke u noći kada je ubijen Kosać.

Snimak, piše na kameri, počinje u 1:27 minuta i na njemu se vidi da Kosać sjedi za visećim stolom i ispija piće u blizini ulaznih vrata u diskoteku.

Nakon što su djelove snimka komentarisali Milan i Dragan Bigović, i optuženi za ubistvo se uključio u pojašnjavanje:

"Ja se sada nalazim na samom ulazu u 01:27,18 sati, obučen u bijeloj košulji. Zatim držim pištolj u desnoj ruci u 01:27,20. Ja sam taj sa pištoljem u desnoj ispruženoj ruci. Vidi se da ispaljujem hitac iz pištolja (1: 27, 20 h) i ne bih više komentarisao”, rekao je Baošić.

Na snimku se vidi plamen iz pištolja, ali nema zvuka i ne čuje se koliko je hitaca ispaljeno.

Prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. u diskoteci Kaza sa umišljajem ubio Jovana Kosaća, nakon što se stradali fizički sukobio sa Milanom Bigovićem.

Piše da je Baošić nastavio da puca u Kosaća i nakon što je ovaj pao od prvih hitaca.