Selektor Brazila: Dajte nam Njemačku, Španiju, Italiju...

Brazil je predjvođen novim selektorom "rasturio" južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - Tite je bio na klupi na šest utakmica i svih šest je dobio.

1 komentar(a)
Brazil, Foto: Reuters
29.11.2016. 10:39h

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izazvao je danas na megdan najbolje evropske ekipe, uključujući i svjetske šampione, selekciju Njemačke.

Brazil je predjvođen novim selektorom "rasturio" južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - Tite je bio na klupi na šest utakmica i svih šest je dobio.

Ta selekcija je vrlo blizu plasmana na šampionat svijeta, odnosno put u Rusiju može da ovjeri već u naredne dvije utakmice, protiv Urugvaja i Paragvaja, koje su na programu u martu sljedeće godine.

Brazil neće igrati na Kupu konfederacija 2017. godine, tako da će morati na nekom drugom mjestu da se zagrijava za Mundijal u Rusiji. A selektor Tite već ima plan.

"S obzirom da nećemo igrati na Kupu konfederacija naći ćemo neki drugi način da osjetimo vrelinu, adrenalin... Hajde da igramo protiv Italije u gostima, protiv Španije, Njemačke, Portugala u gostima", rekao je Tite u intervjuu za Asošiejted pres.

On je, takođe, pomenuo i Englesku i igranje na Vembliju, koji je nazvao "hramom fudbala".

Tite je, svakako, zainteresovan za meč protiv Njemačke, koja je ponizila Brazil na prošlom Svjetskom prvenstvu pobijedivši ga sa 7:1 u Belo Horizonteu.

"Prvi korak je prijateljska utakmica protiv njih, gdje god oni žele u Njemačkoj", rekao je Tite.

Reprezentacija Brazila je od kad je preuzeo Tite postala manje zavisna od zvijezde Barselone Nejmara.

"Ako Brazil zavisi samo od Nejmara, onda će biti problema. Za Brazil, ne za Nejmara. Brazilu je potrebna individualna kreativnost Nejmara, Filipea Kutinja, Daglasa Koste... Ali, potreban mu je i timska kreativnost na šta ljudi ponekad ne obraćaju pažnju", rekao je Tite.

Kako je rekao, njegova glavna inspiracija je trener Bajerna iz Minhena Karlo Anćeloti, koji mu je omogućio da posmatra njegov rad dok je bio na klupi Reala 2014. godine.

"Anćelotijevi timovi su izbalansirani. Divim se njegovom radu", rekao je Tite.

Selektor Brazila je na kraju rekao da ne razmišlja dalje od Svjetskog prvenstva 2018. godine, ali je istakao da će narednih 19 meseci biti uzbudljivo.

"Iskreno, meni se san ostvario. Sve što bude poslije Brazila, neće biti veće", rekao je Tite.