Popoviću zbog homofobičnih poruka prijeti isključenje iz Studentskog parlamenta

“Ukoliko su izjave vjerodostojne i iznesene za vrijeme njegovog mandata u SPUCG, biće donesena adekvatna odluka”

162 pregleda13 komentar(a)
LGBT prijetnje, Foto: Facebook
24.11.2016. 07:06h

Član Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) Marko Popović može biti isključen iz te organizacije, zbog homofobnih i prijetećih poruka objavljenih na Fejsbuku.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno juče iz SPUCG, nakon što predsjednica Sara Ariana Serhatlić nije odgovorila da li su i kakve sankcije predviđene za takvo ponašanje. Ona je “Vijestima” saopštila da će SPUCG raspravljati o navodnom slučaju homofobije.

“Ukoliko su izjave koje pominjete vjerodostojne i iznesene za vrijeme njegovog mandata u Skupštini SPUCG, to pitanje biće iznijeto na organima SPUCG i biće donijeta adekvatna odluka”, navela je ona. Serhatlićeva je istakla da je SPUCG studentska organizacija koja njeguje i afirmiše antifašističke tekovine i puno poštovanje svih ljudskih prava, uključujući i jednakost svih ljudi, bez obzira na seksualnu orijentaciju.

“Stava smo da svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke, te da lično odgovara za izrečeno ili urađeno”.

LGBT Forum Progres podnio je policiji prijavu protiv Popovića, optuživši ga da je lani Fejsbuku pozivao na nasilje uoči neodržane Parade ponosa u Nikšiću.

“'Oni koji zagovaraju istopolne odnose, zaslužuju da se likvidiraju svim mogućim sredstvima - Muhamed (Ku'ran)', “Pedere i lezbejke sve na jednu gomilu i pustiti im gas - Hitler', 'Pripadnike LGBT ako vidim na ulici i da se drže za ruke, lično ću upucati. Putin'”, napisao je, između ostalog, predstavnik studenata Filozofskog fakulteta u SPUCG.

Iz Progresa su ranije saopštili da će inicirati hitne sastanke sa predstavništvom SPUCG i Filozofskog fakulteta.