I dalje prodaju bolesnu stoku

Ni nakon informisanja javnosti i institucija o stanju na pijaci, rješenja problema i dalje nema

1 komentar(a)
bolesna stoka, Foto: Privatna arhiva
22.11.2016. 16:31h

Vlasnik farme magaraca u Martinićima Darko Saveljić je ocijenio da Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore nije nadležna za regulisanje prodaje stoke van Stočne pijace u Podgorici.

Nakon što su iz gradskog preduzeća "Tržnice i pijace", saopštili da nisu nadležni za prodaju stoke, koja se odvija na samom ulazu i oko pijace na putu ka Tuzima, Saveljić je taj problem prijavio Upravi za inspekcijske poslove.

"Na moj dopis su odgovorili da nisu nadležni", kazao je Saveljić.

On je zabilježio da se prodaja bolesne stoke ispred pijace i dalje nesmetano odvija. Juče ujutro, tokom pazarnog dana, fotografisao je nekoliko konja i krava sa evidentnim zdravstvenim problemima, koje građani mogu pazariti.

O "alarmantnom stanju" na ovoj podgoričkoj pijaci, Saveljić je nedavno obavijestio Upravu za inspekcijske poslove, kao i preduzeće "Tržnice i pijace", čija je nadležnost rad Stočne pijace.

On je upozorio da je stanje alarmantno, i to sa aspekta i načina organizacije prodaje, kao i sa aspekta zdravstvenog stanja pojedinih životinja.

Saveljić je tada istakao i da se na parkovskoj površini prodaje i mučena stoka sa otvorenim ranama, koja je spremna za eutanaziju.

Ukazao je i na kršenja zakona, kada je riječ o prevozu životinja u zimskim uslovima.

Ni ova pojava nije spriječena, nakon informisanja institucija i javnosti. Prevoz pojedinih životinja se i dalje odvija u otvorenim prikolicama, što je nezakonito.

Iz preduzeća "Tržnice i pijace" ranije je saopšteno da su konstantno zahtijevali intervenciju kod svih nadležnih inspekcija ne bi li spriječili prodaju stoke van prostora predviđenog za to.