Kisindžer: Tramp nema obaveze ni prema kome, dati mu šansu

Kisindžer, i sam republikanac, koji se prošle nedjelje sastao sa Trampom kako bi razgovarali o spoljnoj politici, kaže da njegove pristalice ne treba da očekuju da on ispuni sva predizborna obećanja kada dođe u Ovalni kabinet

0 komentar(a)
Henri Kisindžer, Foto: Reuters
21.11.2016. 17:50h

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer izjavio je nakon susreta sa Donaldom Trampom da je Tramp "jedinstven" među novoizabranim predsednicima jer "nema obaveze ni prema kojoj posebnoj grupi", objavio je danas Vašington tajms.

"Ovaj novoizabrani predsjednk je drugačiji od svih do sada u jednom aspektu. On apsolutno nema nikakva opterećenja. Nema obaveze ni prema jednoj određenoj grupi jer je postao predsjednik na osnovu sopstvene strategije i predstavljajući američkoj javnosti program koji njegovi rivali nisu imali. Zato je to jedinstvena situacija," rekao je on.

Kisindžer, i sam republikanac, koji se prošle nedjelje sastao sa Trampom kako bi razgovarali o spoljnoj politici, kaže da njegove pristalice ne treba da očekuju da on ispuni sva predizborna obećanja kada dođe u Ovalni kabinet.

"Mislim da ga ne treba držati za obećanja data tokom kampanje na kojima on ne bude insistirao. Naravno, ukoliko bude insistirao onda će se javiti neslaganja, ali treba da mu damo priliku da razvije pozitivne ciljeve i da razgovara o nijima", rekao je Kisindžer.