Pavlović: Đukanovićev adut je bila Klinton, sa Katnićem se svi sprdaju

"Crna Gora je minulih dana postala pozornica za, do sada neviđeno, Đukanovićevo i Katnićevo raspojasano ludilo", saopštio funkcioner DF-a Koča Pavlović

54 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
21.11.2016. 10:30h

Funkcioner Demokratskog fronta i Pokreta za promjene Koča Pavlović ocijenio je da su "sve korumpirane i kriminalizovane autokrate, i sve korumpirane političke elite, od Brisela do Vašingtona, žarko željela pobjedu Hilari Klinton" na predsjedničkim izborima u SAD.

Prema njegovim riječima mnogi od njih su, kao i premijer Milo Đukanović, "milionskim donacijama Fondaciji Klinton, već duže kupovali američku naklonost i pomagali Hilarinu kampanju".

"Ali je od svih njih samo Đukanović taj koji je hazarderski, u predvečerje američkih izbora, porušio sve druge mostove, i stavio "sva jaja u samo jednu pitu" zvanu Hilari. Po tome Milo Đukanović spada u grupu najvećih gubitnika američkih predsjedničkih izbora. Izbora čiji je rezultat obezvrijedio dva jedina Đukanovićeva aduta na međunarodnom planu - oštru antirusku politiku i uhodani mehanizam milionskog korumpiranja američke administracije". ocijenio je Pavlović.

Kako je saopštio Crna Gora je minulih dana "postala pozornica za, do sada neviđeno, raspojasano ludilo" Đukanovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića".

"Za tipično ludilo očajnika, koje na sve strane sipa sumanute optužbe i zajapurene prijetnje. Ali koliko god su "teroristički scenariji" Milivoja Katnića maloumni a njegove optužbe na granici groteske – bilo bi opasno bagatelisati te ludosti. Zbog Đukanovićevog očaja i zbog njegove poznate spremnosti na svaki zločin - mi svi moramo biti duboko svjesni da ovo Katnićevo maloumno, neodgovorno i kriminalno postupanje prijeti da našu državu gurne u unutrašnji sukob sa nesagledivim posljedicama", smatra Pavlović.

Prema njegovim riječima Katnić je "od početka taoc ove "terorističke farse"".

"Ovih dana on nastavlja da sve dublje tone - bez obzira što se svi sprdaju njegovim diletantskim pričama - i ne pokazuje nikakvu namjeru da stane u svom profesionalnom sunovratu. Da stane u ovom "moralnom striptizu" na Milovoj i Bebinoj šipci.Upravo zato čitava Crna Gora mora hitno prestati da se sprda njegovim bedastoćama, i mora početi da ih uzima veoma ozbiljno, i da najoštrije kritikuje svaki njegov novi scenaristički izlet, svaki novi nastavak "terorističke farse". Jer dosadašnje sprdanje očigledno podstiče Katnića na nove, još veće bedastoće, i na nova i još dublja poniranja. Svi moramo biti oporo svjesni ogromne opasnosti da već slijedeća Katnićeva kreacija može čitavu državu odvesti u otvoreno nasilje i vanredno stanje", saopštio je Pavlović.

Dodao je da je "ta diktatura scenario koji je bio planiran za izborni dan":

"U slučaju pobjede opozicije, i scenario na kome i dalje, sada preko Katnića, uporno rade očajnik Milo Đukanović i njegovo kriminalno okruženje. Trampova administracija će se otresti toksičnog nasljeđa Klinton-Buš-Obama ere, a "zaboravljeni balkanski autokrata" Milo Đukanović jeste beskrajno toksični dio tog prljavog nasljeđa. Bilo bi zaista beskrajno glupo sada spasavati "toksičnog" Đukanovića od njegovog neizbježnog i brzog sunovrata. Pritom je jednako glupo i opasno bagatelisati ovo Katnićevo guranje Crne Gore ka nasilju, kao što je glupo i pogubno danas ulaziti u koaliciju sa političkim pokojnikom Milom Đukanovićem. Kucnuo je trenutak da crnogorsko društvo pokaže da posjeduje istorijsku odgovornost. Da pokaže da ima kapaciteta da se otrese od vjekovnog autoritarnog nasljeđa, i da je sazrelo da nastavi put u demokratsku budućnost - bez Đukanovića, bez UDBA-e, bez Kalića, Šarića i Mićunovića, bez Marovića, Katnića i Medenice. U skladu sa zakonom", zaključio je Pavlović.