Nikolić: Prekinuti razgovore sa Prištinom ako Kosovo uđe u UNESCO

Nikolić je takođe ocijenio i da promjene nastale poslije izbora u SAD pružaju nadu da će makar dio pravde i međunarodnog prava stići i u Srbiju

3 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
19.11.2016. 09:55h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će u slučaju da Kosovo i Metohija na Generalnoj skupštini UNESCO postane član predložiti da se prekinu razgovori s Prištinom.

"Nezamislivo je da tzv. Kosovo bude u UNESCO bez pregovora u Briselu.

U slučaju takvog ishoda na glasanju na Generalnoj skupštini UNESCO, predložiću da prekinemo razgovore s Prištinom, a da svom narodu pomognemo i omogućimo da živi bolje nego do sada, i na KiM, i u ostalom delu Srbije", rekao je Nikolić za "Politiku”.

Prema njegovim riječima, licemjerno je od pojedinih država da insistiraju na dijalogu između Beograda i Prištine koji bi trebalo da dovede do konačnog rješenja, a da istovremeno vrše pritisak na sve države koje nijesu priznale nezavisnost da to učine, a do tada da omoguće članstvo tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Nikolić je takođe ocijenio i da promjene nastale poslije izbora u SAD pružaju nadu da će makar dio pravde i međunarodnog prava stići i u Srbiju.