Poplava u Rožajama: Štetu će sabrati ove sedmice

“Nastavićemo da danonoćno obilazimo teren, a samim tim i da radimo na sanaciji nastale štete”

87 pregleda1 komentar(a)
poplave, Rožaje, Foto: Facebook
15.11.2016. 16:16h

Predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković najavio je da će tokom sedmice biti utvrđena šteta koju su pretrpjeli mještani i putna infrastruktura tokom prošlonedeljnih poplava.

Nakon toga će, kako piše na sajtu Opštine, biti sačinjana detaljna analiza i plan sanacije koji će biti prosljeđeni nadležnim državnim institucijama.

“Dajemo sve od sebe kako bi sanirali štetu koja je uslijedila uslijed poplava koje su pogodile našu opštinu. Krizni štab, te ostali timovi su neprestano na terenu, kao i Komisija za utvrđivanje nastalih šteta. Sva raspoloživa mehanizacija je takođe na terenu i trudimo se da saniramo putnu infrastrukturu i mostove vratimo u prvobitno stanje, jer su pojedina mjesta odsječena od ostatka ostale putne komunikacije”, kazao je Nurković.

On je pozvao građane da budu solidarni i pomognu jedni drugima i da imaju razumijevanja ako su “na neke intervencije čekali duže od predviđenog vremena jer nije bilo tehničkih mogućnosti da u isto vrijeme djeluju na svim poplavom pogođenim područjima”.

“Nastavićemo da danonoćno obilazimo teren, a samim tim i da radimo na sanaciji nastale štete”.

Prošlonedeljne poplave prčinile su značajnu materijalnu štetu u više od stotinu domaćinstava, ali i na putnoj infrastrukturi, uglavnom u prigradskim naseljima i na seoskom području.