Šesti put odloženo iseljenje porodice Vlahović: Napeto u Zagoriču

Uz veliki broj policajaca, prisustvo službenika Centra za socijalni rad, sudski izvršitelj i starješina policije su insistirali da se ovaj put porodica Vlahović mora iseliti iz kuće. “Predlažem vam da uzmete svoje stvari i iselite se iz kuće. Smještaj vam je obezbijeđen”, kazao je policajac Svetlani Vlahović, prije dolaska sudskog izvršitelja

134 pregleda4 komentar(a)
15.11.2016. 12:02h

Iseljenje porodice Vlahović iz kuće u Park šumi u Zagoriču, jutros je u napetoj atmosferi i šesti put odloženo, jer je starješina brojnih policajaca odbio da pruži asistenciju, zbog neprisustva ekipe Hitne medicinske pomoći.

Uz veliki broj policajaca, prisustvo službenika Centra za socijalni rad, sudski izvršitelj i starješina policije su insistirali da se ovaj put porodica Vlahović mora iseliti iz kuće.

“Predlažem vam da uzmete svoje stvari i iselite se iz kuće. Smještaj vam je obezbijeđen”, kazao je policajac Svetlani Vlahović, prije dolaska sudskog izvršitelja.

Veliki broj okupljenih građana, napravio je živi zid kod ograde kuće Vlahovića, poručivši da neće dozvoliti iseljenje.

Policijski starješina je kazao da imaju sudsko rješenje, koje se ovaj put mora sprovesti i da je policija godinu dana bila fleksibilna, ostavljajući prostor da se Vlahovići dogovore sa predstavnicima porodice Vučinić, kojima je zemlja vraćena i njihovim advokatima.

“Pozivam vas da se dogovorite sa njima sada”, kazao je Svetlani Vlahović, ali je ona odgovorila da joj traže da odmah plati dvije hiljade eura, a da ih ona i porodica nemaju.

Međutim, nakon dolaska sudskog izvršitelja, službenika Centra za socijalni rad, u napetoj atmosferi, policijski starješina pozvao je svoje službenika da se povuku.

On je pozvao Svetlanu Vlahović i saopštio joj da policija neće „pružiti asistenciju danas sudskim izvršiteljima, jer nije obezbijeđeno prisustvo ekipe Hitne medicinske pomoći”.

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata, a koje je vraćeno Vučinićima.

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Galerija