Komisija za javne nabavke odbila žalbu na tender vrtića

U rješenju koje je potpisao predsjednik Komisije Zoran Živković navodi se da su 21. oktobra telefonom pozivali Ivana Đukanovića, zaposlenog kod žalioca, od kojeg su tražili da otkloni formalne nedostatke žalbe u naknadno dostavljenom roku. To se, međutim, na kraju nije desilo, zbog čega je ova žalba odbačena kao neuredna

156 pregleda0 komentar(a)
Suncokrili,, Blok pet, Foto: Luka Zeković
14.11.2016. 21:43h

Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki odbila je kao neurednu žalbu kompanije Wash Dry koja je prigovarala na tendersku dokumentaciju i moguće namještanje tendera u JPU "Ljubica Popović", a u vezi sa nabavkom mašina za pranje veša i ostale opreme za vešeraj, procijenjene na 70.000 eura sa PDV-om.

Državna komisija nije ni odlučivala o ovoj žalbi jer je dokumentacija imala formalne nedostatke: nije bila ovjerena pečatom i potpisima od strane ovlašćenog lica žalioca, niti je bila uplaćena naknada za vođenje žalbenog postupka u iznosu od oko 700 eura.

U rješenju koje je potpisao predsjednik Komisije Zoran Živković navodi se da su 21. oktobra telefonom pozivali Ivana Đukanovića, zaposlenog kod žalioca, od kojeg su tražili da otkloni formalne nedostatke žalbe u naknadno dostavljenom roku. To se, međutim, na kraju nije desilo, zbog čega je ova žalba odbačena kao neuredna.

Vlasnik firme Wash Dry Đukanović, obratio se, prethodno, pismom na desetak državnih adresa: ministarstava, Agenciji za sprečavanje korupcije i Komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki u kojim je iznio sumnje za moguće namještanje ovog tendera, oglašenog 13. oktobra.

Iz JPU „Ljubica Popović“ odlučno su negirali sva sumnjičenja u vezi sa ovim tenderom. Oprema se kupuje za potrebe vrtića “Suncokrili”, koji se nalazi u Bloku V, u Podgorici.