Kante: Najviše volim da igram pored Nemanje Matića

"Stvarno je odlično sarađivati s njim. Kad krene u napad, ja ostanem pozadi, i obratno. Ključno je razumijevanje koje pokazujemo na terenu, i zato smo dobar tandem", dodao je francuski vezista

76 pregleda0 komentar(a)
Ngolo Kante Nemanja Matić, Foto: Reuters
14.11.2016. 16:14h

Francuski vezista, i najveće pojačanje Čelzija u ljetnjem prelaznom roku, Ngolo Kante, izjavio je da mu je igranje pored Nemanje Matića omogućilo brzu adaptaciju u novoj sredini.

Bivši fudbaler Lestera je dodao da Čelzi ima dobre igrače u veznoj liniji, ali da mu je najidealniji partner upravo srpski reprezentativac.

"Od kad sam stigao na Stamford Bridž, najviše sam radio sa Matićem tokom treninga. On je zaista dobar igrač, i zato se i razumijemo odlično na terenu", izjavio je za "Goal.com" Kante.

U svih 11 prvenstvenih utakmica, Francuz je startovao pored Srbina, i njih dvojica su po mnogima glavi šraf u Konteovoj taktici 3-4-3, sa kojom Čelzi zauzima trenutno drugu poziciju na tabeli Premijer lige.

"Stvarno je odlično sarađivati s njim. Kad krene u napad, ja ostanem pozadi, i obratno. Ključno je razumijevanje koje pokazujemo na terenu, i zato smo dobar tandem", dodao je francuski vezista.

Upitan da prokomentariše razliku između Čelzija i njegovog prošlog kluba Lestera, Kante je kratko odgovorio.

"Dok sam igrao za Lester i Kaen, igrali smo defanzivno i na kontra napade. U Čelziju igramo ofanzivan fudbal sa velikim posjedom, i to mi se više sviđa", kazao je Kante.