SAD neće promijeniti odnose prema CG: Ne moramo da se plašimo Trampa

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić potvrdila je juče da ne očekuje probleme jer je prilikom junske posjete SAD “prepoznala punu podršku članstvu” Crne Gore senatora koji su uz Trampa

86 pregleda0 komentar(a)
Margaret En Uehata Srđan Darmanović, Foto: US embassy Podgorica
10.11.2016. 07:43h

Nije za očekivati da će se spoljna politika SAD promijeniti prema Crnoj Gori, jer smo realno suviše mali da bi se na nama te promjene mjerile, kazao je o izboru Donalda Trampa za predsjednika saradnik Centra za građansko obrazovanje Vladimir Vučković.

“Takođe, Bijela kuća je već uputila Kongresu predlog za ratifikovanjem Pristupnog protokola i teško da tu može biti ikakvih promjena”, kazao je stručnjak za međunarodne odnose na pitanje “Vijesti” kako će njegov izbor uticati na Crnu Goru i ulazak u NATO.

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić potvrdila je juče da ne očekuje probleme jer je prilikom junske posjete SAD “prepoznala punu podršku članstvu” Crne Gore senatora koji su uz Trampa.

U to su sigurne i partije na vlasti i opoziciji. “Očekujemo završetak započetog procesa - punopravno članstvo Crne Gore u NATO do sredine” 2017, kazao je za “Vijesti” politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, dok su u Demokratama kazali “najvjerovatnije ne, a ne bi ni trebalo”.

Ambasadorka SAD Margaret En Uehara je juče istakla da će nova američka administracija i nova crnogorska vlada nastaviti da jačaju partnerstvo.

Međutim, Demokrate od novih vlasti očekuju da “konačno shvate sa kim imaju posla kada je u pitanju do skoro vladajuća garnitura u Crnoj Gori”.

Čestiku Trampu juče je uputio premijer Milo Đukanović.