Važno je da se domaći ne odlijepe u ranoj fazi

1 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
06.11.2016. 15:57h

Seriji teških mečeva košarkaša Mornara kao da nema kraja, na red dolaze nove obaveze u ABA ligi. Nakon važnog trijumfa u posljednjem meču FIBA Lige šampiona nad ekipom Mega Leksa, Barani odlaze na noge još jednom od favorita regionalnog takmičenja, probuđenoj ekipi Cedevite, koja, poslije nešto slabijeg otvaranja sezone, sada prikazuje partije koje se od nje i očekuju.

"Cedevita u ovom trenutku nije ona ekipa sa početka sezone. Nakon određenih promjena u klubu, bilježe sjajne partije. Da budem još precizniji, igraju na onom nivou kako se od njih očekivalo od samog početka. Imaju moćan sastav, ekipu koja je kadra sa svima da se nadigrava ove sezone. Jaki su na svim pozicijama, i kao i uvijek jedan od favorita lige. Ovo gostovanje protiv novog, jakog protivnika nam ne dolazi u dobro vrijeme. Ekipa je umorna, gotovo da smo do sada u ovom ritmu odigrali sve najjače utakmice koje možemo imati u prvom krugu. Sa ekipom iz Zagreba praktično da zatvaramo tu seriju. Možda to, sa druge strane, i nije loše. U nastavku ćemo imati rivale po svojoj mjeri", kategoričan je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Sportski ponos Bara, međutim, nije otputovao na višednevnu turneju u Zagreb (u srijedu će igrati sa Cibonom meč 4. kola LŠ), sa namjerom da bude samo puki posmatrač u duelu sa favoritom u predstojećem meču…

"Da nam je ovaj meč stigao u ranijem terminu, na početku sezone, kada Cedevita nije bila u ovakvoj formi, imali bismo više razloga za optimizam. Ovako, moramo biti iskreni i reći da su domaći apsolutni favoriti. Ipak, mi se nećemo odreći naše igre. Najvažnije je da ne dopustimo rivalu da se odlijepi u ranoj fazi meča", jasan je Pavićević.

Sa takvom ocjenom složio se i sve bolji Marko Mugoša…

"Nemamo šta da izgubimo u Zagrebu. Cedevita je favorit, ali je prednost naše ekipe sjajna atmosfera i individualni kvalitet koji je podređen kolektivu. Daćemo sve od sebe i ovog puta",naglašava Mugoša.

Utakmica Cedevita - Mornar počinje u 19 časova.