Vilders tražio izuzeće suduje: "Kakva užasna pristrasnost..."

Agencija Rojters navodi da je Vilders suočen s optužbama za diskriminaciju i podsticanje rasne mržnje na mitingu iz 2014. na kojem je predvodio skandiranje svojih pristalica koji su tražili da manje Marokanaca živi u Holandiji. Vilders je negirao krivicu u tom slučaju

0 komentar(a)
Gert Vilders, Foto: Reuters
03.11.2016. 17:55h

Holandski političar Gert Vilders danas je zatražio izuzeće zbog pristrasnosti sudije Elijane van Rens, koja je jedna od tri sudije u procesu koji se protiv njega vodi zbog govora mržnje

Portparolka Okružnog suda u Hagu Džudi Rosen kazala je Rojtersu da je suđenje privremeno prekinuto i da će posebno sudsko vijeće sjutra odlučivati o Vildersovom zahtjevu.

Agencija navodi da je Vilders suočen s optužbama za diskriminaciju i podsticanje rasne mržnje na mitingu iz 2014. na kojem je predvodio skandiranje svojih pristalica koji su tražili da manje Marokanaca živi u Holandiji. Vilders je negirao krivicu u tom slučaju.

Njegov advokat je naveo da je izuzeće Van Rensove zatraženo zato što je pokazala predrasudu time što je skratila svjedočnje neimenovanog stručnjaka koji je svjedočio u korist Vildersa.

"Kakva užasna pristrasnost od sudije koja jedva uspijeva da sakrije svoju mržnju prema Slobodarskoj partiji", tvitovao je Vilders koji nije lično prisustvovao suđenju.