Barani jure drugi trijumf

Novi ispit za Mornar, samo dva dana nakon duela sa Zvezdom u ABA ligi

74 pregleda0 komentar(a)
Mornar Tenerife, Foto: Www.basketballcl.com
02.11.2016. 08:24h

Svega dva dana nakon gostovanja Crvene zvezde u Baru, dok se još uvijek ni emocije nisu stišale, košarkaše Mornara očekuje novo teško iskušenje.

Vremena za predah, ali i neki jači trening praktično da i nije bilo, a ekipa Đorđija Pavićevića mora da razmišlja o narednom protivniku u Ligi šampiona.

U "Topolicu" stiže mlada ekipa Mega Leksa, a jasna je želja oba tima da u ovom susretu stignu do trijumfa.

Barani su na premijeri u novoformiranom takmičenju savladali Ostende, a očekivan poraz u prošlom kolu stigao je sa Tenerifa. Za barskog i crnogorskog predstavnika u ovom takmičenju ne postoji prioritet među ligama, a ekipa želi postepeno, iz duela u duel da gradi ambicije ove sezone...

"Ne mogu reći da nam je prioritet ABA liga, jer sebi ali i našim navijačima dugujemo da bez obzira o kojem se takmičenju radi, idemo na trijumf. Tako će biti i ovoga puta. Naravno da su nam apetiti porasli nakon premijernog meča i trijumfa nad Ostendeom, dok je poraz na Tenerifima bio potpuno očekivan. Zna se ko su favoriti u našoj grupi, ali mislim da i mi imamo šta da kažemo. I upravo će meč protiv narednog rivala to i pokazati", ističe Pavićević.

Trener Barana je uvjeren da njegova ekipa, iako fizički prilično istrošena zbog napornog ritma od starta sezone, može pružiti novu dobru partiju...

"Jasno je da ovako naporan ritam mora ostaviti traga na ekipu koja gotovo u indentičnom sastavu igra sve mečeve od početka sezone, ali to nije problem sa kojim se samo mi suočavamo. U naš dom nam dolazi mlada, talentovana i poletna ekipa, koja želi u svakom meču da se nadigrava sa rivalom, bez obzira o kom timu se radi. Rekao sam i poslije meča sa Zvezdom da dodatno moramo raditi na šutu spolja, jer bi on trebalo da bude naše jako oružje. Mislim da će stvari konačno doći na svoje mjesto, a da će se naši navijači ponovo radovati", uvjeren je Pavićević.

Meč trećeg kola Fiba Lige šampiona Mornar - Mega Leks igra se od 18 časova.