Vujanović: Misija u Ženevi od posebnog značaja za proaktivno učešće Crne Gore u UN

Šćepanović je, kako se navodi, saopštio da će biti posvećen daljoj promociji Crne Gore u njenom djelovanju u sistemu UN, ocjenjujući svoje pripreme za stupanje na dužnost obuhvatnim i uspješnim

205 pregleda1 komentar(a)
Milorad Šćepanović, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
01.11.2016. 12:56h

Misija u Ženevi od posebnog je značaja za proaktivno učešće Crne Gore u funkcionisanju sistema Ujedinjenih nacija (UN) i drugih međunarodnih organizacija, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Vujanović je danas primio novoimenovanog ambasadora Crne Gore – šefa Stalne misije Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Ženevi, Milorada Šćepanovića, na završni razgovor pred preuzimanje dužnosti.

„Vujanović je ocijenio Misiju u Ženevi od posebnog značaja za proaktivno učešće Crne Gore u funkcionisanju sistema UN i drugih međunarodnih organizacija, uvjeren da dosadašnji rezultati i iskustvo ambasadora Šćepanovića preporučuju za uspješno obavljanje ove važne diplomatske misije“, kaže se u saopštenju.

Šćepanović je, kako se navodi, saopštio da će biti posvećen daljoj promociji Crne Gore u njenom djelovanju u sistemu UN, ocjenjujući svoje pripreme za stupanje na dužnost obuhvatnim i uspješnim.

„Predsjednik je iskazao poštovanje prethodnom šefu Stalne misije Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Ženevi, Nebojši Kaluđeroviću, za uspješnu diplomatsku misiju“, dodaje se u saopštenju.