Vujanović: Tužilačka organizacija formirana po svim demokratskim standardima

Vujanović je rekao da je raznovrstan i dinamičan razvoj države i društva uslovio različite forme funkcionisanja tužilačke organizacije

63 pregleda4 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
01.11.2016. 12:10h

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, čestitao je svim nosiocima tužilačkih funkcija Dan državnih tužilaca i ocijenio da je tužilačka organizacija formirana po svim demokratskim standardima.

On je, u čestitki vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću povodom Dana državnih tužilaca, rekao da je raznovrstan i dinamičan razvoj države i društva uslovio različite forme funkcionisanja tužilačke organizacije.

Ali, dodao je, i u tom dugom periodu društvenog razvoja svima je bila zajednička ambicija vladavina prava i sigurnost države i građana koja je uvijek bila osnov djelovanja tužilačke organizacije.

"Danas nakon deset godina od obnove državne samostalnosti, sa ponosom naglašavamo da je tužilačka organizacija formirana po svim demokratskim standardima kojima kao društvo vladavine prava težimo, oslonjeni na Ustavna i zakonska rješenja usklađena sa standardima najrazvijenijih demokratija", kaže se u čestitki.

Vujanović je poručio da je siguran da će tužilačka organizacija u narednom periodu, kada Crna Gora svojim društvenim razvojem dijeli vrijednosti naprednih država Evrope i svijeta i značajno unaprijeđene nezavisnosti djelovanja tužioca u pravosudnom sistemu, još snažnije doprinositi ostvarivanju visokog stepena pravne sigurnosti i društvenog napretka, za dobrobiti svih građana i države.