Četiri egipatska vojnika ubijena na Sinajskom poluostrvu

Vojnici su ubijeni tokom operacija u okolini El-Ariša na sjeveru provincije Sinaj, u blizini granice sa pojasom Gaze, saopštio je portparol vojske Mohamed Samir putem Fejsbuka

55 pregleda0 komentar(a)
Egipat, Sinajsko poluostrvo, Foto: Reuters
30.10.2016. 18:59h

Četvorica egipatskih vojnika ubijena su na Sinajskom poluostrvu, gdje lokalni ogranak Islamske države svakodnevno napada bezbjednosne snage, saopštila je danas egipatska vojska, javlja AFP.

Vojnici su ubijeni tokom operacija u okolini El-Ariša na sjeveru provincije Sinaj, u blizini granice sa pojasom Gaze, saopštio je portparol vojske Mohamed Samir putem Fejsbuka.

On je rekao i da su tokom iste operacije ubijena šestorica džihadista, dok su drugi uhapšeni.

U El-Arišu su, takođe, tri policajca i troje civila ranjeni kada je bombaš samoubica detonirao automobil-bombu u blizini bezbednosnog konvoja, saopšteno je na Fejsbuk stranici Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, ogranak Islamske države u Egiptu preuzeo je odgovornost za taj napad, u kojem je oštećeno jedno oklopno i jedno policijsko vozilo.

Egipatska vojska se bori protiv islamističke pobune na sjeveru Sinaja koja je eskalirala otkako je vojska zbacila sa vlasti islamističkog predsjednika Mohameda Morsija 2013, navodi francuska agencija.