Ljumoviću sedam mjeseci robije za prijetnje policajcima

Sudija je obrazlažući presudu rekao da nije dokazano da je Ljumović bacio bombu, jer je, između ostalog, utvrđeno da je njegov DNK, nađen na štapinu, mogao ostati i gaženjem stopalom na licu mjesta, koje nije bilo pravilno obezbijeđeno

332 pregleda0 komentar(a)
Privođenje Saše Ljumovića
27.10.2016. 12:41h

Podgoričanin Saša Ljumović oslobođen je optužbi za bombaški napad na imovinu sina vlasnika “Hemere” Nikole Perovića, koji se desio u decembru prošle godine.

Istom prvostepenom presudom sudije Nenada Vujanovića osuđen je na sedam mjeseci zatvora za prijetnje policajcima Milomiru Cakoviću i Suadu Bećoviću, u maju ove godine.

Sudija je obrazlažući presudu rekao da nije dokazano da je Ljumović bacio bombu, jer je, između ostalog, utvrđeno da je njegov DNK, nađen na štapinu, mogao ostati i gaženjem stopalom na licu mjesta, koje nije bilo pravilno obezbijeđeno.

On je dodao i da je nelogično da bi Ljumović bacio bombu ispred stana svog komšije Perovića i time ugrozio i sebe i svoju porodicu.

Obrazlažući osuđujući dio presude, sudija je rekao da je, između ostalog, iz iskaza policajaca utvrđeno da im je Ljumović prijetio, te da svjedoci nemaju nikakvog razloga, ni motiva da u tom slučaju ne govore istinu.

On je dodao i da je Ljumović ranije više puta osuđivan.

Za napad na službeno lice u vršenju službene radnje predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ljumović je u pritvoru od osmog maja, pa mu je ostalo da odleži još nešto manje od dva mjeseca robije.

Tužilaštvo ga tereti da je policajcima rekao, između ostalog, “pobiću vas, neću da idem s vama”, kada su došli na poziv radnika, koji se se žalili da im prijeti, zbog buke ispred svog stana.

Ljumović je objašnjavao da je cijelu noć prije toga proveo u potrazi za nestalim autističnim dječakom i da je zamolio ljude koji su oko 14 časova izvodili radove na lokalu ispod njegovog stana, da utišaju buku jer hoće da zaspi.

"Oni su mi rekli da ne mogu to da tražim. Samo sam im rekao - upali mašinu, pa ćeš vidjeti, nakon čega su mi poslali policiju na vrata. Krenuo sam prema lokalu sa njima, a sin je počeo da mi plače. Vratio sam se da ga smirim, a policajac mi je rekao da izađem odmah. Saopštio sam da ću izaći kada smirim dijete, a on je rekao da izađem odmah. Odgovorio sam - sad neću za inat. Nijesam nikome prijetio", rekao je Ljumović u odbrani.