Dikić na višečasovnom saslušanju u Specijalnom tužilaštvu

Dvadesetočlana grupa srpskih državljana uhapšena je u predizbornoj noći u Podgorici. Tužilaštvo i policija saopštili nakon hapšenja da su oni pripremali terorističke napade ispred Skupštine. Tužilaštvo sumnjiči Dikića i Aleksandra Sinđelića koji je u bjekstvu, da su organizatori te grupe

63 komentar(a)
specijalne snage saslušanje Dikić tužilaštvo, Foto: Zoran Đurić
26.10.2016. 16:09h

U Specijalnom tužilaštvu još traje višečasovno saslušanje navodnog šefa terorističke grupe Bratislava Dikića.

Bivšeg šefa srpske Žandarmerije već drugi dan saslušavaju na okolnosti pripremanja haosa u Crnoj Gori - ubijanja civila i hapšenja premijera Mila Đukanovića.

Specijalno tužilaštvo obezbjeđuju maskirane, naoružane specijalne policijske jedinice.

Dikić je negirao izvršenje krivičnih djela, tvrdeći da mu je taj slučaj namješten.

Dvadesetočlana grupa srpskih državljana uhapšena je u predizbornoj noći u Podgorici. Tužilaštvo i policija saopštili nakon hapšenja da su oni pripremali terorističke napade ispred Skupštine. Tužilaštvo sumnjiči Dikića i Aleksandra Sinđelića koji je u bjekstvu, da su organizatori te grupe.

Šestoro privedenih pušteno je nakon saslušanja, a pritvor je određen Dikiću, Beograđanki Kristini Hristić (39), Novosađanki Branki Milić (58), Milanu Dušiću (59) zvanom Pacov, Draganu Maksiću (50) i Srboljubu Đorđeviću (52) iz Bujanovca, koji su nastanjeni u Beogradu, Šabčanima Aleksandru Čuroviću (33), Aleksandru Aleksiću (41), Nikoli Đuriću (34), Siniši Ćetkoviću (37), Dejanu Stanojeviću (42) zvanom Gorila, Milošu Aćimoviću (26), Ivici Matiću (36) i Perici Andić (39).

Premijer Milo Đukanović indirektno je optužio Demokratski front da stoji iza te grupe. Lider DF-a Andrija Mandić odgovorio je na optužbe, ističići da je Đukanović "izvođač tzv. državnog udara".